Home » Archief » Wierd Duk gaat full metal nazi


[27.08.2024]

Wierd Duk gaat full metal nazi

Peter Breedveld

In één van de beste televisieseries van het jaar, Ripley (op Netflix), zien we moordenaar Tom Ripley een kat-en-muis-spel spelen met de politie en met de nabestaanden van zijn slachtoffers. Die laten zich door hem zo makkelijk in de luren leggen dat het verhaal voor mij ongeloofwaardig werd. Hij smeert alles onder het bloed, laat overal belastend bewijs achter, zijn leugens zijn net zo doorzichtig als zijn belachelijke vermommingen, hij blundert dat het een aard heeft. Is iedereen om hem heen echt zó achterlijk?

Ik heb er weken over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat de politie en de vrienden en familie van twee mannen, die hij heeft vermoord, de waarheid niet wíllen zien, dat dat het hele punt van deze verfilming van de boeken van Patricia Highsmith is. De politie-inspecteur die belast is met de zaak, wéét dat Ripley, die zich voordoet als zijn eerste slachtoffer Dickie Greenleaf, niet is wie hij beweert te zijn, dat zie je aan zijn reacties en aan zijn gezicht. Greenleafs verloofde wéét dat ze door Ripley wordt voorgelogen, ook Greenleafs ouders weten dat Ripley hun zoon heeft vermoord.

De grote vraag is waaróm ze hem niet ontmaskeren en dat vraag ik me ook al jaren af met Wierd Duk, die zijn fascisme en racisme zo openlijk en nadrukkelijk uitdraagt en toch steeds weer wegkomt met zijn misdadige gedrag, zijn nauwelijks verholen oproepen aan zijn achterban om de wapens op te pakken tegen het bruine en zwarte tuig dat onze straten onveilig maakt en onze superieure beschaving, ons mooie Avondland de afgrond instort.

Woorden verdraaien

Dat doet hij al minstens sinds 2016, toen hij een hoax over massa-aanrandingen op Oudejaarsnacht in Keulen aangreep om stemming te maken tegen Syrische vluchtelingen, en toegaf dat hij dat deed omdat hij hoopte op een “politieke aardverschuiving”. Kort daarna verspreidde hij hysterische verhalen over burgers die wapens aanschaften voor een “gewapende clash” tegen immigranten en moslims die de Europese steden onveilig maakten. Die clash was volgens hem onvermijdelijk en hij zei te hopen dat er daarna “een periode van herbezinning” zou komen.

Maar steeds als ik daarnaar verwees, werd me verweten zijn woorden te verdraaien en verscholen hij en zijn fans zich steeds achter de bewering dat hij als journalist slechts liet zien wat er onder het volk leefde. Dat was zó overduidelijk niet waar. Uit wat Duk er op allerlei podia en in praatprogramma’s uitboerde, bleek zonneklaar dat de mensen, die hij in zijn artikelen opvoert, fungeren als zijn sokpoppen. Zij zeggen wat hij denkt en denken wat hij zegt en dat is dat Europa etnisch moet worden gezuiverd en dat dit met geweld moet.

Natuurlijke orde

Sinds Wilders aan de macht is, doet hij het steeds ongefilterder en neemt hij nauwelijks nog de moeite iemand anders als zijn buikspreekpop te gebruiken. Zijn verkapte oproep om ook op het Europese vasteland te gaan pogrommen, zoals een massa Britse working class heroes besloot te doen na de moord op drie jonge Taylor Swift-fans in Southport, deed hij nog in de vorm van een citaat uit een column van Bart Nijman: ‘Wanneer volgen andere landen?’ Maar het afgelopen weekend zag ik hem eerst pleiten voor het recht om je te bewapenen tegen moorduchtige asielzoekers, en daarna twitterde hij gewoon dat het westen zich moet herpakken en dat de “natuurlijke orde” moet worden hersteld. En dan noemt hij Cas Mudde een “agitator“!

Openlijke nazitaal, gewoon op persoonlijke titel en natúúrlijk scheldt hij dat we allemaal te stom zijn om de wijsheid van zijn woorden op waarde te schatten omdat we niks weten van filosofie, theologie en geschiedenis, allemaal specialiteiten van deze Grote Denker die echt alles weet en overal verstand van heeft en desondanks al tien jaar niks anders doet dan zich publiekelijk afrukken bij de gedachte dat witte Europeanen hun eigen continent terugveroveren op het bruine en zwarte gespuis.

Duks Kampf

Maar het herstel van de natuurlijke orde is nazitaal, sla Hannah Arendt er maar op na. Net als Duk geloofden de nazi’s dat de westerse beschaving was gecorrumpeerd door de linksen en homo’s en Joden, bij Duk zijn dat dan nu woke, LHBTI-plussers en moslims, en dat er een natuurlijke orde moest worden hersteld, waarin iedereen zijn plek binnen de pikorde inneemt en doet wat er van hem verwacht wordt. Omdat het om een natuurlijke orde gaat, weet iedereen intuïtief wat zijn plek is, en welke plichten daarbij horen. Bij BBB heet dat ook wel “gezond verstand”.

Nee, Duk verwijst niet naar Aristoteles, Thomas van Aquino en John Locke. Wie hem al die jaren heeft gevolgd, en dat heb ik, weet precies waar hij het over heeft, wat hij wil en hoe hij dat wil bewerkstelligen. En zijn volgers weten ook precies wat hij bedoelt en ze horen hem en ze voelen hem. Duks verzamelde tweets, artikelen en babbelpraatjes in talkshows en op bijeenkomsten zijn zijn Mein Kampf en er staat geen woord Arabisch in. En blijkbaar voelt De Telegraaf zich prima met zo’n agitator in huis.

Speelkwartiertje

Het wordt nu echt tijd dat iedereen het bloed op de trap en in Duks badkuip ziet en zijn slechte vermommingen doorziet. Kappen met wegkijken, nu. Het speelkwartiertje is voorbij. Het is niet niks als een Telegraaf-journalist zulke radicale, dreigende en extreem gewelddadige taal uitslaat.

Duk wil oorlog, De Telegraaf wil oorlog, Wilders zinspeelt ook al jaren ondubbelzinnig op oorlog en als we maar blijven doen alsof ze streekziekenhuizen en garantie op een lekkere gehaktbal bij hun prakkie willen, helpen we mee ervoor te zorgen dat ze hun oorlog ook echt krijgen.

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 27.08.2024 @ 08:34

[Home]
 

1 Reactie

op 27 08 2024 at 08:34 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN AUGUSTUS

O Vreugdevuur der laagopgeleiden

O Wierd Duk gaat full metal nazi

O Wierd Duk wil graag een pogrom

O Ja, laten we de nazi vragen iets voor Armeense Mikael te doen!

O Fuck de feiten, Dick Schoof gaat voor de beleving

O De medaille van Sifan Hassan is zo politiek als maar kan

O Een aanstellerige praatjesmaakster in Japan

O De revival van de christelijke grote bek

O Waar is de Nederlandse James O’Brien?

O Grote kans dat ‘Engelse’ rassenrellen steeds vaker zullen uitbreken

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS