Home » Archief » Toet-toet, boing-boing


[01.09.2024]

Toet-toet, boing-boing

Peter Breedveld

“Mijn generatie heeft een samenleving helpen creëren met grotere gelijkheid voor vrouwen, gays, migranten, een inclusieve revolutie. Maar we hebben niet genoeg stilgestaan bij mensen die daar moeite mee hadden, het is makkelijker ze voor racist uit te maken”, zegt Michael Ignatieff, voormalig bestuurder van de uit Hongarije gejaagde “Soros-universiteit”, in een interview in de NRC van dit weekend.

Ignatieff maakt een aantal belangrijke punten in dit interview, over de bedreiging van de academische vrijheid en van de democratie in het algemeen, over antisemitisme en over een academische boycot van Israël, waarmee je volgens hem altijd academisch in gesprek moet blijven, net als met China en Rusland.

Maar hij zegt ook dingen waaruit een zekere blindheid spreekt voor andere dan wit-westerse, eurocentrische perspectieven. “Ik zie aan universiteiten een intellectueel conformisme rond thema’s als antiracisme, antiseksisme, antikolonialisme en antizionisme”, zegt hij bijvoorbeeld, en: “Ik zie zoveel opgelegde politieke correctheid aan universiteiten en zoveel literatuur die vrijwel onleesbaar is en eerder ideologie bevat.”

Summum van beschaving

Er spreekt geen enkel besef uit van het feit dat universiteiten honderden jaren lang een poltieke correctheid hebben opgelegd en een ideologie, namelijk die van de witte westerse, heteroseksuele man als centrum en summum van beschaving, als brenger van die beschaving, als door God aangewezen heerser over de wereld. De gevolgen zijn desastreus. Nog altijd ontbreekt het niet-westerse, niet-heteroseksuele, niet-mannelijke perspectief. Nog altijd is het niet vanzelfsprekend dat vrouwen bestuurdersposities innemen, blijft het aantal vrouwelijke hoogleraren ver achter bij het aantal mannelijke vanwege seksisme en zijn niet-westerse denkers en wetenschappers nagenoeg afwezig in de academische canon. In de medische wetenschap worden kwalen bij vrouwen vaak niet herkend omdat witte mannen er altijd als de standaard hebben gegeld.

“Vrouwen, gays en migranten” zijn op zijn best veronachtzaamd, ook door de generatie van Ignatieff, en dat ze nog altijd bij lange na niet als gelijkwaardig worden beschouwd aan de witte man, komt doordat er teveel is stilgestaan bij mensen die daar moeite mee hadden, en omdat er nog steeds vooral rekening wordt gehouden met deze racisten, seksisten en homofoben, transfoben, enzovoort. Het is makkelijk om ze zo te noemen omdat ze zo zijn.

Ignatieff draait de zaken om. Universiteiten, ook in Nederland, zijn in de verdediging gedrongen omdat volstrekt achterlijke types, totale troglodieten, die nog nooit op een campus zijn geweest, er uitzinnige dingen over raaskallen op basis van witte docenten die alle controle over hun sluitspieren verloren toen een student ze aansprak omdat ze het N-woord in de collegezaal hadden gebruikt, het onrechtvaardigste dat een witte man ooit is aangedaan. Er zijn mensen, aan de universiteit, die niet kunnen slapen omdat er op hun campus een diversiteitsvlag wappert.

Stelling van Pythagoras

Voortdurend worden er universitaire docenten, vaak vrouwen en mensen van niet-westerse afkomst, geschandpaald en belasterd omdat ze proberen dat verstokte eurocentrische perspectief iets bij te stellen. En universiteiten, die gefinancierd worden op basis van onder andere het aantal studenten, laten uit angst voor hun imago al te vaak hun oren hangen naar het hetzerige gebrul van fascistische bloggers, GeenStijl en De Telegraaf.

Dus echt, meneer Ignatieff, wat lul je. Zeg je ook dat er niet genoeg rekening gehouden wordt met mensen die moeite hebben met de evolutietheorie, het feit dat de aarde rond is en de stelling van Pythagoras? Dat academici daar te neerbuigend over doen? “Mensen die moeite hebben met grotere gelijkheid voor vrouwen, gays, migranten”? Hoe krijg je zoiets uit je strot?

Ignatieff, een Canadees, is getrouwd met een Hongaarse vrouw en zegt dat dat het enige is dat hij gemeen heeft met Wilders. Maar hij lijkt meer op Wilders dan hem waarschijnlijk lief is. Hij is niet de enige wijze, oude, erudiete witte progressieve man met een blinde vlek voor het enorme witte privilege dat hij en alle andere witte mensen genieten en dat stoelt op een ideologie die is gevormd op zowat elke Verlichtingsdenker waar ze hun superieure westerse beschaving aan danken. Ik spreek voortdurend progressieve mannen die er ten volste van overtuigd zijn dat diversiteit moet en dekolonisering noodzakelijk is, dat er meer vrouwen in de academische top moeten en de academische staf een weerspiegeling moet zijn van de studentenpopulatie, maar die ook vinden dat Arabieren in het Midden-Oosten de prijs moeten betalen voor wat Europa de Joden heeft aangedaan en dat docenten van kleur de boel niet op stelten moeten zetten, maar zich moeten schikken naar de bestaande status quo.

Israël Apartheidsstaat

En over politieke correctheid gesproken: Ignatieff stelt dat het antisemitisch is om Israël een settler colonial state te noemen, omdat dat volgens hem impliceert dat Joden er niet thuishoren en het land geen bestaanrecht heeft. Maar het land is een settler colonial state. Er woonden Arabieren en Joden en toen gaven de Britten het land, dat niet van hen was, weg aan de stichters van Israël, die de Arabieren verjaagden. Als straf voor de Europese Holocaust! Israël bestaat nu en het is een absurd idee het op te heffen, zoals je ook de niet-inheemse inwoners van de VS en Australië kunt terugsturen naar de landen van hun voorouders, maar er moet recht gedaan worden aan de Palestijnen, en dat betekent dat het land ingrijpend zal moeten hervormen om zich een beschaafde rechtsstaat te mogen noemen.

En hoezo is Israël geen Apartheidsstaat? Joden hebben er rechten en Arabieren niet. Apartheidsstaat.

Autoritaire populist

En een laatste dingetje. Zoals veel academici hecht Ignatieff eraan te benadrukken dat de Hongaarse premier Orban geen fascist is, maar een “autoritaire nationaal-populist” die droomt van een Groot-Hongarije dat er toch nooit zal komen.

Dit soort bagatelliserend geneuzel is waarom het fascisme in heel Europa voet aan de grond krijgt. Zolang er geen Joden naar vernietigingskampen worden vervoerd, mag je het f-woord niet gebruiken. Maar het is dankzij het verzet van één vrouw, de inmiddels verjaagde president Katalin Novák, dat Hongaren hun homoseksuele buren niet meer anoniem kunnen aangeven als ze een kind opvoeden. LHBTI-plussers worden in Hongarije beschouwd en behandeld als intern gevaar. Wie dan nog steeds niet aan nazi-Duitsland moet denken, wíl gewoon niet accepteren dat de geschiedenis zich weliswaar niet herhaalt, maar wel een bekend patroon volgt.

Hondenfluitje

Zijn universiteit, die in Hongarije illegaal werd gemaakt, werd door wetgevers aangeduid als “Soros-universiteit” en Ignatieff zegt zelf dat:

“Bij de verkiezingen van 2018 wemelde het van posters met de leus ‘laat -George Soros niet het laatst lachen’. Wie de Völkischer Beobachter kent, kon dat herkennen als hondenfluitje naar nazipropaganda over Joden die ons achter onze rug uitlachen.”

Hoe kán je dan nog per se je puntje willen maken dat Orban geen fascist maar een “autoritaire nationaal-populist”? Wat we ons moeten afvragen is waarom dit fascistische land nog steeds bij de EU zit.

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 01.09.2024 @ 10:01

[Home]
 

1 Reactie

op 01 09 2024 at 10:01 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN AUGUSTUS

O Vreugdevuur der laagopgeleiden

O Wierd Duk gaat full metal nazi

O Wierd Duk wil graag een pogrom

O Ja, laten we de nazi vragen iets voor Armeense Mikael te doen!

O Fuck de feiten, Dick Schoof gaat voor de beleving

O De medaille van Sifan Hassan is zo politiek als maar kan

O Een aanstellerige praatjesmaakster in Japan

O De revival van de christelijke grote bek

O Waar is de Nederlandse James O’Brien?

O Grote kans dat ‘Engelse’ rassenrellen steeds vaker zullen uitbreken

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS