Home » Archief » Terrorisme verheerlijken


[27.09.2024]

Terrorisme verheerlijken

Peter Breedveld

Een staatsecretaris van de PVV had gezegd dat hij achter de ‘Minder Marokkanen’-uitspraak stond waarvoor Wilders alweer jaren geleden is veroordeeld, en gans Fatsoenlijk Nederland moest aan de beademing. Premier Schoofhondje had immers gezegd tegen discriminatie te zijn en daardoor had iedereen zichzelf wijsgemaakt dat een regering met een partij die al zowat 20 jaar grossiert met moslim- en Marokkanenhaat en die de democratie on hold wil zetten om op migrantenjacht te gaan, dikke prima is en niks om je zorgen over te maken.

Het zal voor de vaste lezertjes geen verrassing zijn dat ik me groen en geel erger aan deze militante naïviteit, waarbij iedereen zich tegen beter weten in vastklampt aan de idee dat Wilders zijn rabiate racisme in de ijskast heeft gezet en dat Caroline van der Plas gewoon een soort Imca Marina voor de boeren is die klare taal spreekt, in plaats van een fascistoïde en racistische LHBTI-plus-hater. Dat het gevaar is geweken omdat alle kabinetsleden plechtig hebben beloofd geen “omvolking” meer te zeggen.

Flinmterdunne vernislaag

Het zijn racistische fascisten, en dat kun je gewoon zien als je voorbij het flinterdunne vernislaagje kijkt en je niet door Mark Rutte laat wijsmaken dat het Hoofdlijnenakkoord gewoon een VVD-programma is, omdat het bol staat van de LHBTI-, moslim- en intellectuelenhaat en van de weerzin tegen cultuur en wetenschap. Als je het maar wilt zien en niet krampachtig wilt blijven geloven dat er niks aan de hand is. Dat we nu eindelijk een regering hebben waardoor, hoera!, ook laagopgeleiden zich vertegenwoordigd voelen.

Ook in het Regeerprogramma ligt het er weer duimendik bovenop, met meteen in het begin al stoere praatjes over de “harde aanpak” van mensen ‘die Nederlandse waarden als vrijheid en gelijkheid met voeten treden’ en verderop over het verzwaren van straffen voor terroristische misdrijven. Zo wordt de straf voor deelname aan een terroristische organisatie verzwaard van 15 naar 20 jaar.

Hoe de verzwaring van een toch al pittige straf (als je 15 jaar kunt zitten, moet 20 jaar ook lukken) het aantal deelnemers aan terroristische organisaties gaat verminderen, is onduidelijk en wetenschappelijk onderzoek wijst erop dat zwaarder straffen het leuk doet als slogan in verkiezingscampagnes, maar de wereld nul veiliger maakt. Maar goed, bij het kabinet Schoofhondje draait het vooral om de beleving en niet om feiten.

Stukken watermeloen

Echt eng wordt het als het kabinet belooft ‘het openlijk steun betuigen aan een terroristische organisatie en het verheerlijken van terrorisme’ te gaan bestraffen. Wie het nieuws een beetje volgt, weet dat dit over pro-Palestijnse clubs gaat en niet over bijvoorbeeld terreurboeren, die door Caroline van der Plas altijd met de mantel der liefde zijn bedekt, en wel over antiracisten, die van Dick Schoof het AIVD-hoofd altijd de schuld kregen van de opkomst van extreemrechts en niet over, nou ja, extreemrechts, dat nu onze regering is. Het gaat ook niet over het verheerlijken van de staatsterreur van schurkenstaat Israël, maar je zit wel in de gevarenzone als je op stukken watermeloen trakteert.

Pak het stukje onder de kop ‘Maatschappelijke onrust en demonstraties’ erbij en het wordt duidelijk dat deze regering het over anti-Israël- en klimaatdemonstraties heeft als het gaat over het met voeten treden van Nederlandse waarden en terreurorganisaties. David van Weel, de minister van Justitie, kondigde in augustus al aan het demonstratierecht te willen inperken en in het Regeerprogramma wordt gerept van het uibreiden van de bevoegdheden van de politie (die al aanzienlijk zijn), het ‘hard aanpakken van notoire relschoppers’ en ‘scherper onderscheid tussen vreedzaam demonstreren en ordeverstorende acties’.

Extinction Rebellion, maak je borst maar nat. Terreurboeren, dankjewel voor de taart en hier is nog wat asbest om te verbranden.

Boze burgers

Wilders riep in 2015 op tot verzet tegen asielzoekerscentra, waarna een oorlog tussen boze burgers en de politie losbrak, met explosieven werd gegooid, politici moesten onderduiken, hun kinderen werden bedreigd, en niemand behalve ik durfde dat terrorisme te noemen. Zelfs Miko Flohr vergoelijkte deze extreem antidemocratische, gewelddadige uitbarsting die tot gevolg had dat geplande asielzoekerscentra werden afgeblazen, waarna Wilders de daders feliciteerde.

Dus dat in het Regeerprogramma onder het kopje terrorisme, naast ‘Jihadistische dreiging’ ook ‘rechtsextremisme’ wordt genoemd, zegt me niet zoveel. Degenen die ‘Nederlandse waarden als vrijheid en gelijkheid met voeten treden’ zitten immers ook gewoon in de regering, en ik denk niet dat Wilders, Van der Plas en Yesilgöz snel van hun bed zullen worden gelicht.

Homo- en transhaat

Wie denkt dat het onder Schoofhondje met de LHBTI-plussers wel goed zit omdat het ‘extra maatregelen’ belooft tegen anti-LHBTI+geweld en ‘gedwongen onderdrukking van seksuele gerichtheid’, let ook niet op. Zowel Wilders als Van der Plas laten zich laatdunkend uit over LHBTI-plussers en het NSC verbergt zijn transfobie achter juridisch geneuzel. Veelzeggend is deze passage in het hoofdstuk over onderwijs:

‘We verwachten van leraren dat ze werken met onderwijsmethodes die bewezen effectief zijn vanuit de wetenschap en de praktijk en verder politiek neutraal zijn. Daarnaast zetten we in op neutrale en leeftijdsadequate doelen in zowel het basis- als voortgezet onderwijs, bijvoorbeeld waar het gaat om relationele en seksuele vorming.’

Iets dergelijks stond ook al in het Hoofdlijnenakkoord en in de context van de door Domrechts geörganiseerde rel rond de ‘Lentekriebelsweek’, waarbij docenten werden bedreigd en een kinderboekenschrijver na veel stemmingmakerij zelfs moest onderduiken, is het duidelijk dat dit kabinet, geheel naar voorbeeld van de Hongaarse dictator Viktor Orbán, LHBTI+voorlichting op scholen wil verbannen.

Wetenschap afschaffen

En dat zijn nog maar een paar krenten uit de fascistische pap van Schoofhondje. Tommy Wieringa heeft er hier ook een paar en in dit uitstekende opiniestuk laat de schrijver zien hoe Wilders/Schoofhondje Orbán vrij precies kopieert.

Over het afschaffen van de wetenschap en het onderwijs en de oorlog tegen boeken en onafhankelijke media zal hier nog veel geschreven worden, inchallah. Het komt er allemaal op neer dat ik de verontwaardiging over die ‘Minder Marokkanen’-minister nogal gratuit vind en vooral bedoeld voor de bühne, om te laten zien dat we deugen en dat Links echt wel oplet. Maar iedereen die met de PVV samenwerkt of eraan gelieerd is, wil minder Marokkanen. Iedereen weet dat ook, want de PVV is een Minder Marokkanen-partij, deze regering is een Minder Marokkanen-regering. Dus die verbaasde verontwaardiging is nep.

Links doet niks tegen de opkomst van het fascisme. Dat krijgt juist de rode loper uitgerold omdat Nederlanders met hersens er per se, ten koste van alles niet aan willen dat het in Nederland ook kan gebeuren, dat het gebeurt en dat er geen lieve vrede meer tegen is opgewassen.

Deze bedreiging van onze bevochten vrijheden behoeft grover geschut.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 27.09.2024 @ 07:06

[Home]
 

1 Reactie

op 27 09 2024 at 07:06 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN AUGUSTUS

O Vreugdevuur der laagopgeleiden

O Wierd Duk gaat full metal nazi

O Wierd Duk wil graag een pogrom

O Ja, laten we de nazi vragen iets voor Armeense Mikael te doen!

O Fuck de feiten, Dick Schoof gaat voor de beleving

O De medaille van Sifan Hassan is zo politiek als maar kan

O Een aanstellerige praatjesmaakster in Japan

O De revival van de christelijke grote bek

O Waar is de Nederlandse James O’Brien?

O Grote kans dat ‘Engelse’ rassenrellen steeds vaker zullen uitbreken

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS