Home » Archief » Mijn dochters gaan naar een islamitische basisschool


[04.09.2013]

Mijn dochters gaan naar een islamitische basisschool

Amoorah

Tako16
Illustratie: Utagawa Kuniyoshi

Na een paar jaar Daltononderwijs hebben mijn ex en ik de knoop doorgehakt. De meiden moesten naar een andere school. Dit ging niet meer.

In een Daltonschool geldt de leerkracht ‘als coach en de leerling als eigenaar van het leerproces’, en zegt een ‘veilig ontwikkelingsklimaat’ te bieden ‘waarin wij de kinderen coachen, om samen met ouders en externe deskundigen het optimale uit zichzelf te halen.’

Andere manieren en methoden

Dit is waarom deze school me zo aansprak. Gaandeweg bleek het niet het soort onderwijs te zijn dat mijn dochters nodig hadden. Vooral mijn oudste is er de dupe van. Ze kreeg haar taken nooit af en begreep weinig van rekenen. Ze gleed steeds verder af en was totaal niet meer gemotiveerd.

Het kostte mij enorm veel moeite en energie haar iets uit te leggen. Achteraf kreeg ik dan te horen dat het niet goed was uitgelegd. Ik deed het zoals ik dat honderd jaar geleden leerde op school en nu waren er andere manieren en methoden.

Op school gaf ik aan dat ik handvatten nodig had om mijn dochter beter te kunnen begeleiden. Maar zelfs nadat ik daar meerdere keren om had gevraagd, heb ik die nooit gekregen. Ik voelde me machteloos. In april hadden we een gesprek waarbij duidelijk werd dat mijn oudste een achterstand had opgelopen. Dus zou ze moeten blijven zitten. Helaas, pindakaas.

Huilende kinderen

Aan het einde van het gesprek viel m’n oog op een bak vol met geluidsbeschermers. Zoals bouwvakkers dragen om hun oren te sparen. Ik had er al over gehoord. De meiden hadden er eentje van hun vader gekregen, bij de GAMMA gekocht. Maar dit was schokkend. Stel je de hele klas voor met zo’n ding op. Ik vroeg ernaar en de verklaring was dat het om drukke klas ging, en dat sommige kinderen zo’n ding nodig hadden om zich te kunnen concentreren. Het zou uit het speciale onderwijs komen.

Er zijn ontelbaar veel dingen gebeurd waarbij mijn frustratie werd weggewuifd. Uiteindelijk was een schoolreis de druppel. Groepen vijf en zes waren drie dagen op kamp gegaan. Ik vond drie dagen nog best veel voor zulke jonge kinderen. Maar goed, ik wilde het plezier niet bederven en liet mijn dochter meegaan.

Toen ze terugkwam, bleek ze niet aanspreekbaar te zijn. Thuis viel ze meteen in slaap en de volgende dag was ze nog steeds moe. Toen ze eindelijk kon, vertelde ze dat ze heel bang was geweest toen ze om elf uur ’s avonds nog een boswandeling gingen maken. Zij is bang in het donker en dat gold voor meerdere kinderen. Dus bleven er kinderen huilend achter zonder begeleiding, die was op stap.

Islamitische basisschool

Ik stapte toen naar de schooldirectie. Maar die stuurde me terug naar de leerkrachten. Ik heb het laten zitten, voelde me sowieso al niet serieus genomen.

Kortom, ontevredenheid bij ons als ouders. Oplossing: een andere school zoeken waar onze kinderen wèl op hun plek zijn. Dit werd de islamitische basisschool.

Die was niet direct mijn eerste keuze. Ik keek nog rond en las beoordelingen. Van alle scholen in Lelystad kwam deze er het beste uit. Daarom hebben we ze daar ingeschreven.

Het heeft even geduurd voor ik overstag was. Ik heb een rondleiding gekregen en de school zag er ordelijk en netjes uit. De klassen zijn klein, waardoor er meer aandacht is voor de kinderen. En écht, de klassen waren rustig! Een verademing. Kinderen mogen van mij stoeien, ravotten, schreeuwen enzovoort, maar in de klas moet er rust zijn, en dat ontbrak totaal in de klassen op de andere school.

Hoofddoek verplicht

De school draait om kwaliteit en om identiteit. Daarom dragen de meisjes vanaf groep 6 een hoofddoek. Ze krijgen naast een heel goed, sterk en duidelijk programma ook godsdienstlessen.

Ik zag op tegen de hoofddoek, eerlijk is eerlijk. Ik ben voor vrije wil en vrije keuze. Het is een kledingvoorschrift zoals je op Engelse internaten ook hebt. Zo zie ik het ook. Na school mag de hoofddoek af, en als er een tijd aanbreekt dat één van mijn dochters er toch voor kiest, is zij vrij dit te doen.

Enorm gemotiveerd

Gisteren hadden we een informatieavond. Er werd gesproken over het lesmateriaal. De vakken, thema’s, doelen en werkwijze. We konden de boeken en schriften inkijken om een idee te krijgen van de stof.

Toevallig lag er ook een schrift van mijn oudste op tafel. Ik keek erin en zag alleen maar krullen, krullen en nog eens krullen. Dat lijkt logisch, ze is immers blijven zitten, en heeft daardoor een voorsprong. Haar nieuwe school moest het adviesrapport van de vorige school overnemen, dat is verplicht. Maar toch vond ik het bijzonder. Mijn dochter was enorm gemotiveerd en had al haar taken af.

Ik zei er iets over. Dat het een verademing was, vergeleken met alle rode strepen op de vorige school.

Tranen inhouden

De leerkracht vertelde me dat ze bewust het rapport van de vorige school pas deze week had gelezen, omdat ze niet bevooroordeeld wilde zijn. Ze vertelde dat ze mijn dochter totaal niet in het rapport herkende.

Ik kon maar net m’n tranen inhouden. Na zoveel jaren strijd en onbegrip eindelijk rust en begrip. En erkenning, mijn kind kan heel goed leren, als je het maar op de juiste manier aanbiedt.

Amoorah is een verhalenverteller, een niet-dogmatische moslima zonder hoofddoek en moeder van twee dochters.

Amoorah, 04.09.2013 @ 12:21

[Home]
 

51 Reacties

op 04 09 2013 at 12:42 schreef marten:

Het dogma van zelfstandig leren (nu ook door Maurice de Hond gepromoot met zijn uberhippe iPadscholen) is voor veel kinderen gewoon een ramp. Kinderen hebben structuur nodig en zijn nog niet rijp genoeg om zelf hun leren vorm te geven. Het is volslagen idioot om de last van het leerproces op kinderschoudertjes te laten rusten. Bij pubers is dit nog een graad erger, omdat studeren wel het laatste is waar je in die tijd aan denkt. Het resultaat van al die vrijheid, blijheid is een te drukke klas, kinderen met keuzestress en kinderen met veel te weinig relevante kennis. Ik zou ook het hoofddoekje voor lief nemen :P

op 04 09 2013 at 12:47 schreef Naam:

Ik zal er niet om liegen, het was een geruststelling om te lezen dat Amoorah een moslima is; het had me geërgerd als ze autochtoon was en haar kinderen dwong een hoofddoek om te binden als ze naar school gaan, dan had w.m.b. Jeugdzorg moeten ingrijpen.

op 04 09 2013 at 12:52 schreef marten:

… en in veel gevallen is zelfstandig leren gewoon een ander woord voor minder lesuren, gewoon bezuinigen dus.

op 04 09 2013 at 13:43 schreef Lorenz:

Ik snap soms ook niet wat er met het onderwijs aan de hand is. Pas bij toetsen zien ze soms wat de kinderen kunnen en dan is het laat. Dan moeten kinderen en ouders zelf maar aan de bak.
Zelf zou ik grote moeite hebben met dwingende religie op scholen. Onderschat de blijvende effecten van geïnstitutionaliseerde indoctrinatie niet. Wat de leerkracht en de directie normaal vinden en voorschrijven slijpt er diep in.
Ik spreek uit ervaring..
Van belang dat ouders weten wat ze zelf normaal en niet normaal vinden, wel naar het kind luisteren en als de school afwijkt daar met je kind over praten.
Mag een school uniformen en hoofddoeken voorschrijven??

op 04 09 2013 at 14:41 schreef Gabriëlle:

In een Daltonschool geldt de leerkracht ‘als coach en de leerling als eigenaar van het leerproces’, en zegt een ‘veilig ontwikkelingsklimaat’ te bieden ‘waarin wij de kinderen coachen, om samen met ouders en externe deskundigen het optimale uit zichzelf te halen.’ Het is dit soort management-prietpraat zonder enige inhoud waar schoolvernieuwing steeds weer op vastloopt. Die oordoppen zijn tekenend. Het gaat niet om samenhang, om eigen verantwoordelijkheid, maar om presteren en controleren. Dat veilige schoolklimaat heeft die school totaal niet waar kunnen maken. Jarenlang is geld uit het onderwijs gehaald en bij al die bestuurders en managers terecht gekomen. Kleine overheden die zich met het onderwijs op ziekelijke manier zijn gaan bemoeien. En dan moeten die ‘coaches’ dat voor de klas maar gaan doen.
Je wenst kinderen vandaag de dag zo’n kneuterig kweekschooljuffie toe, in kleine klasjes en dan gewoon lekker een asbak kleien. Daarna komen de sommetjes en de lesjes wel, maar dan binnen een echt veilig schoolklimaat. Ik mis de geur van linoleum en stencilapparaten en ik ben onpasselijk van die gore oprispingen van mensen als staatssecretaris Dekker, met zijn corporate kletskoek.

op 04 09 2013 at 14:55 schreef G!:

“… het had me geërgerd als ze autochtoon was en haar kinderen dwong een hoofddoek om te binden als ze naar school gaan, dan had w.m.b. Jeugdzorg moeten ingrijpen”
Dat begrijp ik niet helemaal, kun je dat toelichten?

op 04 09 2013 at 15:20 schreef Haes:

Ach gos, het had meneer of mevrouw “Naam” geërgerd als Amoorah een autochtoon geweest was…
Mij ergert het dat u daar blijkbaar aanstoot aan neemt. Wie moet ik daarover inlichten, zodat er adequaat ingegrepen kan worden?

op 04 09 2013 at 15:47 schreef Amoorah:

@Naam
Voor uw geruststelling misschien ook fijn te weten dat bijna 30% op die school autochtoon is. Bekeerd, dat dan weer wel, maar… Autochtoon.

op 04 09 2013 at 16:18 schreef Rob:

Ik ben blij voor je, maar ik ben tegen wat voor kledingvoorschrift dan ook. Zoals ik het zie – en dat zal je wellicht verrassen – is die hoofddoekplicht een armetierige poging om “goede moslima’s” te kweken. Goede volgens een bepaalde leer dan.

op 04 09 2013 at 16:30 schreef cRR Kampen:

Succes!

op 04 09 2013 at 18:28 schreef Matthijs Krul:

De Britse schooluniformen zijn ook een tamelijk armzalige poging om de enorme klassenverschillen te verbloemen. Dat gezegd zijnde zou ik het interessant vinden te zien of er mensen zijn met geen enkele band met de Islam die toch kinderen naar een islamitische school sturen om redenen zoals deze. Tenslotte ben ik naar het Christelijk Gymnasium gegaan en ben atheïstisch opgevoed…

op 04 09 2013 at 18:30 schreef Sofia van der Linde:

Ik heb niks tegen kledingvoorschriften maar verplichte hoofddoeken of plooirokken staan mij tegen. Ik hoop dat er nog ergens in Nederland non-confessionele scholen zijn met structuur maar zonder seksistische rollen patronen. Als een volwassen vrouw er strikt vrijwillig ervoor kiest om een hoofddoek en/of andere traditionele dracht te dragen dan vind ik dat prima. Vrouwelijke kinderen vanaf 12 jaar verplichten het haar te bedekken uit naam van bescheidenheid riekt voor mij naar meisjes de schuld geven van seksuele agressie.

op 04 09 2013 at 20:03 schreef Fridjof:

Sofia, het riekt niet. Het stinkt.

op 04 09 2013 at 21:06 schreef Paul van Buuren:

Nou ken ik Amoorah wat langer dan vandaag (we zijn een 2-geloven-op-een-kussen-setje) en het ergert me mateloos dat ’04 09 2013 Naam’ haar een niet-autochtoon noemt. Afgezien van moeite met dit en dat is Amoorah een ontzettende kaaskop, inclusief kuiltje jus en 1 koekje bij de thee.

op 04 09 2013 at 22:11 schreef dewanand:

namaste Sofia van der Linde,

Je zegt het mooi:
‘meisjes de schuld geven van seksuele agressie.’

Ja overal lijkt het erop dat meisjes losers zijn, lager, afhankelijk, inferieur, zwakker, minder rechten, verdoemd door alle goden en godinnen, vervloekt in alle heilige boeken, nou en waarom zijn deze arme meisjes dan geschapen of geboren?

Elk geloof discrimineert meisjes denk ik nu, zoals ik het lees en zie in de praktijk overal, hindoeisme, islam, christendom, jehovah getuigen, boeddhisme, enz enz En die seksualisering van meisjes op internet, had het er nog gisteren over met hindoemeid.

Meisjes zijn ook gewone denkende intelligente wezens, net als mij en elke man of jongen. Wat is de wereld zonder meisjes?

Een doekje maakt een meisje niet slimmer of dommer, of reiner en kuiser voor de afgoden. Meisjes blijen meisjes met of zonder hoofddoek en natte, strakke, sexy slipjes.

Dewanand

op 04 09 2013 at 22:15 schreef Tayfun Balçik:

Mooi geschreven. Dank!

op 04 09 2013 at 23:09 schreef Wim:

Er wordt véél te zwaar getild aan die hoofddoeken. Ieder geloof heeft zijn gebruiken. Hoofddoeken zijn hierin nogal onschuldig als je het mij vraagt. Na de schooltijd kunnen ze gewoon weer af, niets aan de hand. Laat je dochters maar lekker leren daar Amoorah.

op 05 09 2013 at 04:05 schreef Janfrans Zuidema:

“Elk geloof discrimineert meisjes denk ik nu…”

Ooit gehoord van Wicca?

op 05 09 2013 at 06:07 schreef Sammie Saul:

@ paul van Buuren, Rofl! Die comment maakte mijn ochtend wel weer helemaal goed.

Verder weet ik niets van onderwijs en kinderen en al helemaal niets van afgeknepen kinderzieltjes die verpest zijn voor het leven omdat ze niet zelf hun kleren mogen uitkiezen.

Als het aan mij zou liggen zou ieder kind ouder dan 5 jaar elke dag zichzelf als superheld moeten aankleden. Tot ze die leeftijd bereikt hebben moeten ze verplicht pluizige mutsjes met berenoortjes dragen. Ook in de zomer.

op 05 09 2013 at 08:58 schreef babs:

Amoorah,
We hebben een vergelijkbaar probleem gehad, mede daarom heb ik mijn kind laten dopen; om hem, indien nodig, tot een katholieke school toegelaten te krijgen. Zou me direct bekeren tot islam als dat nodig is voor een goede school voor mijn kind.

Iedereen begrijpt dat Parijs wel een mis waard is en wat is Parijs nou helemaal in vergelijking tot de toekomst van je kind.

op 05 09 2013 at 11:25 schreef dewanand:

namaste Fnaaakters,

Nu geloof ik dat man en vrouw nooit gelijk kunnen worden aan elkaar, dus de oplossing is:
ze leven volgens en symbiose samen
of het is een parasitaire relatie

In Islam is dit nogal bizar, als ik het zo bekijk, hele genderapartheid, niet normaaal is het. Normaal praten kan niet met moslimmeiden, stom is het.

Maar ok, in elk geloof zijn meisjes en vrouwen altijd de grote losers en ze mogen niet eens iets zeggen in al die heilige huisjes, een vrouwelijk paus is ondenkbaar, net als een vrouwelijke ayatollah of imam. OOk bij hindoes mogen vrouwen niets doen, gewoon omdat zij een vetticale scheur hebben tussen hun benen en geen bungelend aanhangseltje, hadden de goden het zo gewild?

Ik zou een knopje willen om af en toe zelf een verticale scheur te hebben als een soort energetisch wormgat dat mannen opzuigt.

Allah, jezus, buddha, mozes, krishna, jehovah en alle miljoenen goden hebben meisjes toch zwaar gestrafd en vervloekt als zondige schepsels met een grote foute, onreine scheur. Maak de wereld vrouwenvrij en je lost alle probemen direct op van alle stijve en bronstige mannen.

dewanand

op 05 09 2013 at 11:55 schreef Ruud van Gerrevink:

Het omgekeerde komt ook voor: Mijn dochter liep totaal vast op het ‘ouderwetse’ (strak gestructureerde) gymnasium (waar haar broer overigens prima doorheen is gelopen, dus niets ten nadele van de school). Vervolgens heeft zij een paar jaar in totaal vrije schoolsystemen doorgebracht (Iederwijs / Eigenwijs) waar ze weer helemaal is bijgekomen en uiteindelijk op VWO niveau staatsexamens heeft afgelegd. Inmiddels is zij 3e jaars student en in het bezit van een certificaat voor het honours programme voor topstudenten.

Gelukkig leven we in een land waar diverse onderwijssystemen worden aangeboden waardoor je op zoek kunt naar die school die het beste bij je kind past. En het allerbelangrijkst: ze heeft het naar haar zin. Ik vermoed dat dit ook geldt voor de kinderen op de Ipad school.

op 05 09 2013 at 15:11 schreef Gerry:

Het is hier bloedheet en hoewel ik het heel fijn vindt dat je kinderen een school hebben gevonden met een veilig klimaat vind ik het toch intriest dat meisjes verplicht worden om zo’n ding op hun hoofd te doen. Ik vind het discriminatie en het hele idee dat meisjes zedelijk moeten zijn terwijl jongens geen enkele eis krijgen vind ik krom. Een hoofddoek is nou eenmaal niet te vergelijken met een kettinkje.
Maar goed, ik ben er al jaren voor dat artikel 23 afgeschaft moet worden. Gewoon alleen openbaar onderwijs en verschil in onderwijsvormen. En de besparing die dit oplevert kan gaan in kleinere klassen en meer salaris voor de leerkrachten.

op 05 09 2013 at 21:27 schreef Sasha Berkman:

Waar precies in de koran staat dat meisjes hoofddoekjes moeten dragen?

op 06 09 2013 at 11:51 schreef Fridjof:

Sahsha:
Soera an-Nur (24:31):
“En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun sieraad niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezems dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten en …” (Fridjof: er volgt een opsomming van de hele mannelijke familiekliek)

Ook Soerah al-Azhaab (33:59):
“O profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilbaab) over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen.”

………….

op 06 09 2013 at 11:56 schreef Bertje:

Sasha

Nergens en das nou net de slapperdeflap grap.
Wel wordt er gesproken over bedekking e.d. maar een beetje liberale moslim weet hier een creatieve draai aan te geven.
Ergo door het doekkie weten we wat voor vlees we in de kuip hebben.
( ja ik weet het is kort door de bocht)

op 06 09 2013 at 11:57 schreef Fridjof:

PB, ik weet niet of linken is toegestaan, maar dit is zowel hilarisch als diep triest:

http://www.ontdekislam.nu/forum/viewtopic.php?t=79401

op 06 09 2013 at 13:16 schreef hiek:

Hoi Amoorah. Fijn dat het nu goed met je dochter gaat.

Zoals ik er tegenaan kijk. In dit stuk is de hoofdzaak ons onderwijs. Een belangrijk onderwerp inderdaad. Een bijzaak is godsdienst gerelateerde omstandigheid, de hoofddoek.

Maar de reacties gaan 4 maal zo vaak over de bijzaak.

Ook hier is er nog wel wat angst voor de hoofddoek denk ik.

op 06 09 2013 at 14:22 schreef Sasha Berkman:

Bertje en Fridjof: dank voor de reacties. Fridjof: De eerste Soera heeft het volgens mij niet over hoofdbedekking toch? De 2e lijkt er meer op. In elk geval dank voor het antwoord omdat ik altijd dacht dat het hele hoofddoek gebeuren niet in de Koran stond.

op 06 09 2013 at 15:06 schreef Gerry:

Hiek, ik vind het geen bijzaak. Want er wordt wel degelijk een stuk mores overgedragen, namelijk de dubbele seksuele moraal. Voor meisjes gelden andere regels dan voor jongens. Da’s niet wat ik mijn kinderen mee wil geven.

op 06 09 2013 at 15:39 schreef Fridjof:

Ik zat nog even te bedenken hoe ik hier genuanceerd genoeg Hiek kon antwoorden.
Gerry verwoordt het heel aardig.

op 06 09 2013 at 16:29 schreef babs:

Gerry,

Da’s niet wat ik mijn kinderen mee wil geven.

En niemand die je ergens toe wil dwingen.

dat artikel 23 afgeschaft moet worden. Gewoon alleen openbaar onderwijs

En jij wil wel anderen openbaar onderwijs opdringen.

op 06 09 2013 at 17:02 schreef G!:

Overkleed, schoonheid, sierraad (?). Eh, die overkleden die bedekken overal ter wereld en sinds alle tijden de schoonheid en het sierraad? Volgens mij valt daar júíst wel een en ander over te bediscussiëren. Het lijkt mij een correcte conclusie (Sasha) dat er nergens staat dat je een “hoofddoek” moet dragen.

op 06 09 2013 at 17:51 schreef bertje:

Hiek

“Ook hier is er nog wel wat angst voor de hoofddoek denk ik.”

Nee geen angst, meer een soort van gezond wantrouwen die ik ook heb bij mannen met baarden en jurken en lange rokken, strakke opgestoken haren en dicht geknoopte blouses bij 23 graden en hoger, je weet wel: refro-meiden en co.
Zo boerenlullen fluitjes wantrouwen die al in de regelmaat geheel ongegrond is gebleken.

Kunnen allemaal hele lieve aardige mensen zijn zolang je religie maar niet ten spraken brengt and blieve me: das niet makkelijk bij dit soort.
;-)

op 06 09 2013 at 18:01 schreef Gerry:

Babs, iedereen heeft recht op onderwijs. Iedereen heeft recht op leren lezen, schrijven en rekenen. En in een beschaafd en ontwikkeld land zien we ook dat kinderen op verschillende schooltypen gedijen. Dat daar belastinggeld heengaat is heel zinnig. Maar als ouders perse willen dat hun kind op een protestante/katholieke/gereformeerde/Islamitische/hindoïstische/Joodse etc. school moet doen, lijkt me dat het hoog tijd wordt dat die ouders dat zèlf financieren.
Op dit moment gaat er klauwen met geld naar het in stand houden van het bijzonder onderwijs en concureren schoolbesturen hoofdzakelijk met schooltypen en voorzieningen om leerlingen te trekken. Het overgrote deel van de ouders dat kiest voor bijzonder onderwijs doet dat niet vanwege de religie maar vanwege andere redenen (in de stad waar mijn kinders naar school gaan heel vaak vanwege segregatiemotieven bijvoorbeeld, de scheiding zwarte scholen, witte scholen op wijkniveau loopt bijna paralel met openbaar versus bijzonder onderwijs, slechte zaak wat mij betreft). Eens kijken hoeveel bijzondere scholen er overeind blijven als de ouders de rekenening krijgen.

op 06 09 2013 at 21:02 schreef Mart:

Gerry,

Als je artikel 23 afschaft, dan worden die bijzondere scholen vervangen door openbare (aangezien we het niet kunnen maken om helemaal geen scholing aan te bieden), en worden diezelfde klauwen met geld uitgegeven.

Het lijkt er dus verdacht veel op dat je geen bezwaar maakt tegen de hoeveelheid geld, maar tegen de ontvangers.

op 06 09 2013 at 21:16 schreef Gert:

Je moet een school uitzoeken die bij het kind past,
en niet een die bij jouw idealen past.
Dat heb je in tweede instantie gedaan. Gelukkig.
Fijn dat het nu goed met haar gaat.
Verder vind ik dat er godsdienst vrijheid voor iedereen moet zijn, dus ook voor kinderen. Dit is nu niet het geval
doordat ze op jonge leeftijd hier les in krijgen liedjes zingen en verhalen horen, het word er goed ingewreven.
Ouders willen hun kinderen hier niet zelf een keus over laten maken, bang dat er een andere keus word gemaakt dan ze zelf hebben gedaan.
Het valt me sowieso op dat ouders een kopie van zich zelf willen maken in hun kinderen en het kind niet zelf zijn weg laten bepalen.
Verkeerde gewoonten worden zo door gegeven zonder dat ze elke generatie kritisch tegen het licht worden gehouden.
En word er (bijvoorbeeld) geleefd naar de wetten van woestijn volkeren van heel lang geleden.

op 06 09 2013 at 23:34 schreef Sasha Berkman:

Ik heb zelf geen kinderen maar ik zou de school voor mijn kinderen vooral dichtbij zoeken.

op 07 09 2013 at 08:07 schreef Gerry:

Mart, misschien zou je je toch eens moeten verdiepen in de financiering van ons onderwijsstelel. Bijzonder onderwijs betekent extra schoolbesturen, elke variant zijn eigen. Betekent extra, onnodige kosten. Het betekent extra speciaal onderwijs, niet op basis van behoeften, maar op basis van ‘deze relligieuze variant moet het ook hebben.’ Da’s allemaal soms verder weg, maar acht het busje rijdt wel op kosten van de gemeenschap. Wil je je kind naar die betere onderwijsvariant met dat speciale systeem waar jouw kind op gedijt 20km weg, dan is dat jouw probleem. Wil je je kind naar die religieuze onderwijsvariant 20 km weg of verder, dan kun je bij de gemeente aankloppen. Terwijl er in het hele land maar twee VWO’s voor autisten zijn en dat onderwijs dus voor iedereen die te ver weg woont onbereikbaar is om maar wat te noemen. LIjkt me dat er dringendere prioriteiten zijn dan in religieuze groepen bij elkaar kunnen zitten op school.

op 07 09 2013 at 11:56 schreef babs:

Gerry, concurrentie tussen scholen maakt het juist goedkoper en beter aansluitend bij de wensen van de ouders.

Belangrijker nog is dat je hierboven suggereert dat jij ergens toe gedwongen wordt, daardoor vertrouw ik je kostenverhaal niet helemaal meer.

op 07 09 2013 at 15:11 schreef Gerry:

Babs, ook voor jou geldt: eerst verdiepen in de financiering van het onderwijs voor je dergelijke dingen beweert Verder zou je eens met de ouders van een paar van de vele thuiszitters moeten praten als het gaat om school en wensen van de ouders. Want in het huidige onderwijssysteem en helemaal als straks de wet passend onderwijs erdoor komt hebben ouders helemaal niks meer te vertellen. Behalve de denominatie bepalen. Een ‘recht’ wat heel veel ouders totaal niet interesseert. Alle macht ligt namelijk bij het schoolbestuur en dat zijn professionals.

op 07 09 2013 at 23:01 schreef Mart:

Gerry,

Iedereen kan wel wat roepen. Kom eerst maar eens met cijfers; tot die tijd blijf ik erbij dat het overgrote merendeel van het bijzonder onderwijs gewoon 1-op-1 vervangen moet worden door openbaar onderwijs als artikel 23 geschrapt wordt.

En het blijft wel opvallend dat de principiële tegenstanders van artikel 23 vooral om de hoek komen als er Islamitisch onderwijs ter sprake komt.

Net als de dierenvrienden die je het hele jaar niet hoort tot het Offerfeest.

Totdat je je kretologie wat beter onderbouwt ga ik er gegeven de stijl van je argumenten gewoon van uit dat je het zoveelste moslimbashertje bent.

op 08 09 2013 at 07:08 schreef You On A Gin:

Heerlijke satire.

op 09 09 2013 at 11:31 schreef babs:

Nou heb ik me wel eens in kosten van onderwijs in Nederland verdiept en toen vielen me precies de kosten van lager- en middelbaar onderwijs mee, daar waar de scholen klein zijn dus. Duur zijn vooral MBO, HBO en WO, waar de instituten enorm zijn en er dankzij alle fusies allerlei overbodige managementlagen zijn ontstaan, waar de kwaliteit hard omlaag is gegaan.

Verder eens met Mart tav typische tegenstanders van art. 23 in het algemeen en Gerry in het bijzonder.

op 09 09 2013 at 15:27 schreef Gerry:

Babs, dan weet je dus ook dat scholen door het rijk gefinancierd worden en dat er dus niks te concureren valt qua prijs.
En verder weten nog jij nog Mart iets van mij en ik durf te wedden ook niks van andere tegenstanders van art. 23. Maar het is vast een lekker argument om iemand die het niet met je eens is monddood te maken.
Ik rijd ondertussen dagelijks een boel extra kilometers om mijn kinderen goed, neutraal onderwijs te kunnen geven. In een systeem waar zij in gedijen en zonder dat ze er Jezus bij krijgen.

op 09 09 2013 at 21:03 schreef Johan:

Van het hele verhaal over 2 verschillende basisscholen is het kleine stuk van een paar regels over de hoofddoek wel het meest interessante.

op 10 09 2013 at 12:53 schreef babs:

Er wordt geconcureerd op lesmethode en soms ook op kwaliteit. Markt is meer dan prijs alleen, Gerry.

Verder heb ik alleen gezegd dat ik je claim over kosten niet vertrouw. Dat onderbouw ik met wat je hier allemaal zegt. Ik weet dus wel degelijk iets van jou, namelijk dat je suggereert tot iets gedwongen te worden, terwijl dat niet zo is.

Kun je gaan lopen miepen over mijn wantrouwen of dat kostenverhaal gewoon stevig onderbouwen. Je houdt het bij miepen en dat vertelt mij dat mijn wantrouwen gerechtvaardigd is.

Bovendien lijk je gewoon toe te geven dat je alleen onderwijs naar jouw wensen wil toestaan, zodat je dan dat onderwijs dichter bij huis kan krijgen.

Ik wil een verbod op Heineken, zodat mijn buurtkroeg fatsoenlijk bier gaat schenken.

op 10 09 2013 at 17:43 schreef Gerry:

Babs, segregatie in het onderwijs hier in Nederland is een heel groot probleem. Vinden we allemaal als het om zwarte versus witte scholen gaat. Maar op het moment dat de segregatie langs religieuze lijnen loopt is het ineens ok? Waarom mag segregatie dan wel? Omdat de SGP ook zo leuk traditioneel was of zo? Wat mij betreft niet dus.
En ja, als je kiest voor Islamitisch onderwijs kies je voor dubbele segregatie. En dat vind ik gewoon niet gezond.
Verder is de reden dat mensen kiezen voor religieus onderwijs heel vaak niet de religie. Maar toch worden er in nieuwe wijken steeds religieuze scholen gebouwd. Vanwege de verdeelsleutel. Zo krom als een hoepel. Terwijl die scholen met elkaar concurreren op alles behalve de relgie.
En ja, ik zou zeker graag onderwijs dicht bij huis willen hebben. Net als iedereen. Dat wil niet zeggen dat mijn bezwaren niet principieel zijn of niet allang stammen uit de tijd voor ik kinderen had.
En dat ik islamitische scholen zeker niet als een aanwinst zie als het gaat om het oplossen van de problemen in dit land, maar eerder als een vergroting van. Kun je heel goed vinden zonder anti-moslim of zelfs maar anti-religie te zijn.

op 10 09 2013 at 17:46 schreef Gerry:

Over de financiering: een docent heeft ons lang geleden uitgelegd hoe het gelijkheidsbeginsel werkt. Als er geld gaat naar het openbaar onderwijs, moet dat geld ook naar het bijzonder onderwijs, of dat geld daar nou nodig is of niet. Ofwel in zijn woorden: als er op de openbare een ruit kapot gaat, krijgen wij ook geld, als er hier wat stuk gaat, geldt dat niet. In de jaren ’90 was dit nog zo (stond toen een leuk artikel over in de krant). Op dit moment heb ik geen linken zonder dat ik heel diep in de materie moet duiken. Ik hoop van harte dat ik wat dat betreft ongelijk heb en dat deze onzin inmiddels veranderd is.
Blijft overeind dat wat mij betreft religieus onderwijs best prive en na school kan plaatsvinden. Op school is leren over religies, alle dus, veel en veel belangrijker.

op 11 09 2013 at 12:00 schreef babs:

Gerry,
Scholen krijgen betaald per kind en toeslagen voor speciale gevallen. Kan zijn dat openbare scholen elk ruitje moeten declareren terwijl bijzondere scholen een toeslag krijgen gebaseerd op de gemiddelde schade bij openbare scholen. Dat is dan duur mismanagement van openbare scholen, ook zij kunnen gewoon een bedrag doen. Makkelijker en goedkoper dan ruitje voor ruitje declareren.

Blijft overeind dat wat mij betreft religieus onderwijs best prive en na school kan plaatsvinden.

Dan adviseer ik je kind(eren) niet naar een religieuze school te sturen. Ik stuur mijn kind trouwens ook niet naar een religieuze school, maar ik draag voortaan nog liever een djelaba in het openbaar (ik heb een hele mooie) dan dat ik mijn kind terugstuur naar de openbare school in mijn buurt.

op 20 10 2013 at 03:11 schreef Umm:

Triest vind ik het! Al die bevooroordeelde reacties.
Laat elk mens in zijn waarde en vrij in het maken van de eigen keuzes. En elke ouag zijn o haar kind opvoeden zoals hij/zij dit wenst. Wat of wie geeft een ander het recht. Hierover te oordelen???

Verder lees ik vele reacties omtrent de kledingvoorschriften vn jongens en meisjes op de islamitische basisschool en/of binnen de islam. (Niet dat het een ander die toch al zijn oordeel, die nergens op gebaseerd is, klaar heeft liggen iets aangaat) Maar er zijn weldegelijk ook voorschriften voor het mannelijke geslacht. Ik adviseer een ieder die geen kennis heeft van een bepaalde zaak hierover geen mening of oordeel te vellen totdat die daar kennis over heeft opgedaan. Verdiep je eens in de “echte” islam als je de waarheid wil weten ipv alleen klakkeloos om je heen te kijken en ergens vanuit te gaan!!!!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN OKTOBER

O Het grote anti-Joodse haatcomplot

O De Blitzkrieg tegen de critici van Jan van de Beek

O De mondsnoerende feiten van Hein de Haas

O De hoogopgeleiden hebben het weer gedaan

O De Charlatan regeert

O Wilders bedreigt een burgemeester

O Goede Joden, slechte Joden

O Chris Kuch en de Wetenschapper

O Swingen is het nieuwe Tupperware

O Regeerprogramma über Alles

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS