Home » Archief » Een rechts stukje


[11.09.2012]

Een rechts stukje

Peter Breedveld


Foto: Maxim Vakhovskiy

Dit wordt nu eens een lekker ouderwets-rechtse column. Ik zat namelijk laatst naar 1 Voor de Verkiezingen te kijken, waarin Theo Maassen tegenover Mark Rutte zat. Heel progressief Nederland zat soppend en ejaculerend voor de televisie. Op het internet verschenen al gauw de triomfantelijke commentaren: ‘Rutte aangepakt door Theo Maassen’, ‘Fijne confrontatie Theo Maassen en Mark Rutte’, ‘Hilarische botsing tussen Mark Rutte en Theo Maassen’ ‘Rutte heeft een stevige dobber aan cabaretier Theo Maassen’, enzovoort.

Hier lijkt de wens mij de vader van de gedachte, want ik zag een soort Neanderthaalse Koos Koets die zich volstrekt belachelijk maakte met zijn psychedelische gezwatel: “Ik geloof in EVOLUTIE! De aarde gaat helemaal KAPOT, weet je wel!” Maassen wierp zich op als een sitting duck voor Rutte, die hem diskwalificeerde als ‘dit soort kerels die meer op effect dan inhoud zijn gericht’.

De vaste lezertjes weten wel dat ik allerminst een fan ben van Rutte, die zijn liberale principes heeft geofferd op het altaar van machtswellust en opportunisme, maar hier was hij de betere debater. Je kunt natuurlijk je handen voor je oren doen, hard “LALALALA!” roepen en daarna zelfgenoegzaam constateren dat Rutte geen argumenten heeft, maar wijzen op de innovatieve doorbraken die aan de Nederlandse universiteiten worden geboekt als oplossing voor de nakende energie- en milieucrises, is een verdomd goed argument. Rutte heeft gelijk als hij zegt dat daar meer toekomst in zit dan in ‘consuminderen’ en de verwarming een graadje lager draaien.

Maar dat hebben de meesten van u waarschijnlijk gemist omdat, als Maassen het niet deed, u er waarschijnlijk zelf doorheen zat te brullen.

Twee weken geleden ging heel progressief Nederland ape-shit omdat een bankier, Nick Jue, in De Telegraaf had gezegd dat werknemers hun ontslag aan zichzelf hadden te danken omdat ze ‘elke avond met hun dikke kont op de bank Goede tijden, slechte tijden zitten te kijken terwijl ik iedere avond nog aan het werk ging’.

Het is waar, we bevinden ons in een economische crisis vanwege het egoïstische, roekeloze gedrag van grijpgrage types als Nick Jue, maar de man heeft toch een punt. Het ontbreekt de Nederlandse werknemer aan ambitie. Zijn tien over negen tot tien voor vijf-mentaliteit zit de concurrentiepositie van zijn baas in de weg, terwijl in India jonge, hoogopgeleide, superambitieuze mensen zitten te trappelen om voor een fractie van het gemiddelde Nederlandse salaris drie keer zo hard te werken, van acht uur ’s morgens tot het werk klaar is. And then some.

Maar laat het Nederlandse werkvolk zich daardoor opjagen? Het lijkt er geenszins op. Dat begint pas te sputteren als het zich mag melden bij het UWV omdat zijn werk is geoutsourced naar Azië. We zijn teveel verwend met rechten en voorzieningen, en te weinig gewezen op onze plichten.

Ik ga geen VVD stemmen, nooit meer, maar ik zou graag een progressieve liberale partij zien die én een Madame Jeanette in de luie reet van Nederland steekt, én zich hard en ondubbelzinnig uitspreekt tegen vreemdelingenhaat en bigotterie. Dát zou mijn partij zijn. Een partij vóór medemenselijkheid, tegen inertie.

Het is schandalig, hoe de VVD spreekt over zieken en werklozen, maar er moet toch gewerkt worden om daarvoor te kunnen blijven zorgen. SP noch GroenLinks zullen zorgen voor een Nieuwe Werkethiek, en ook binnen de PvdA is nog een te grote groep vastgeroeste mastodonten die elke vooruitgang frustreren.

Hieronder, in de reactieruimte, zal een groep mensen roepen dat D66 de partij is die ik zoek. Een andere keer zal ik uitleggen waarom dit beslist niet zo is. Over progressief en liberaal gesproken, lees dit artikel in Binnenlands Bestuur over de negen (9!) miljard euro die de overheid door de plee spoelt door hardnekkig niet te willen innoveren.

De advertentie-banners op deze site hebben nog geen rooie cent opgeleverd, dus u mag gewoon blijven doneren, hoor! Op deze manier kan ik mijn baan nooit opzeggen. Steun het enige echte onafhankelijke geluid in Nederland via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.




Peter Breedveld, 11.09.2012 @ 22:22

[Home]
 

29 Reacties

op 11 09 2012 at 22:31 schreef rena:

Maar Peter die mensen in India worden toch ook regelrecht uitgebuit! Ik zag poos geleden een docu. Twee, naar ik mij meen te herinneren, Nederlandse zakenmannen hadden het over India, outsourcing en over de in hun ogen middeleeuwse houding van Europa tav van werk.
Er kwamen ook wat Indiaase mensen aan het woord. Ook die met een gezin werkten alleen maar! Dat is toch ook geen leven? Ik werd er niet blij van.

op 11 09 2012 at 22:31 schreef MNb:

Oh, ook ik ben er één die van 9 tot 5 werkt (en liefst nog minder). Maar ik klaag dan ook niet als een ander meer verdient.
Het is slap gelul om “de bankiers” de schuld te geven van de crisis. Ze deden gewoon wat ze geacht werden te doen. Dat deden ze in het verleden (Wall Street 1929) en ze zullen het in de toekomst weer doen.
Truc is dus om het zo moeilijk mogelijk te maken de boel uit de hand te laten lopen. Regulering heet dat. Het splitsen van spaarbanken en speculeerbanken is stap één. Niemand zal er van wakker liggen als de laatsten over de kop gaan.

op 11 09 2012 at 22:56 schreef Petra:

Vernederland staat al in de top vijf van concurrerende economieën. Dat Rutte graag ziet dat werklozen de concurrentie op loonkosten aangaan met lagelonenlanden zie ik niet zo zitten. Samenwerken is veel beter, concurreren doe je aan de onderkant enkel ten gunste van de graaiers. Door als gemeentes weerbare buurten met p2p-zonnestroom en voedselvoorziening te faciliteren (en niet te belasten zo als nu) besparen alle gezinnen op vaste lasten waardoor de economie (groen) kan gaan groeien. Dat is veel doeltreffender en doelmatiger beleid dan werklozen kassen injagen om wegwerpbloemen te plukken die gif als water nodig hebben.

op 11 09 2012 at 23:21 schreef Ralph van der Geest:

Rutte en de bankiers hebben elk moreel recht verspeeld om over net gelijk welk onderwerp ook nog maar iets te zeggen.

op 11 09 2012 at 23:26 schreef muse:

Ik sprak laatst iemand die in zijn werk regelmatig te maken heeft met ict-mensen uit India. Hij zei dat ze erg goed zijn, maar dat het cultuurverschil soms een probleem is. Als je ze vraagt om iets te doen, doen ze het. En goed ook. Maar ze denken niet mee. Ze voeren de opdracht uit, ook als ze denken dat het misschien anders of beter zou kunnen. Dat zeggen ze niet, in tegenstelling tot Nederlandse medewerkers. Volledige outsourcing lijkt me dus geen heel groot gevaar.

op 11 09 2012 at 23:27 schreef Jona:

Ik weet niet of je de Nederlandse werknemer iets moet kwalijk nemen. Het zijn de organisaties waarin ze moeten werken, die innovatie belemmeren. Ik ken tientallen mensen die hard willen werken, maar worden gefrustreerd door incompetente managers. Misschien zijn die niet representatief?

op 11 09 2012 at 23:36 schreef gronk:

Tegengas:How technology is killing the Asian growth miracle. En Meer.En nog meer.

Maar, inderdaad, domme bedrijfjes, die gaan het zwaar hebben. Zeg, bedrijven van het kaliber zoals we die in de jaren 50 hadden, die hun bestaan met een jaar of vijf rekten door nederlandse werknemers te dumpen voor goedkope gastarbeiders. Uiteindelijk zette dat allemaal geen zoden aan de dijk, en gingen die bedrijven toch failliet. Kapotgeinnoveerd door bedrijven die de tijdgeest wel verstonden.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan zuuunige conservatief-rechtse boekhouders.

op 11 09 2012 at 23:50 schreef Matthijs Krul:

Bij het punt over innovatie kan ik me wel wat voorstellen, ik vind ook veel van de ‘groene’ kritiek ronduit kneejerk en slecht gemotiveerd. Veelal is het ook een soort kleinburgerlijk conservatisme en een moralistische behoefte anderen de les te lezen over hun consumptie wat een groen jasje aangetrokken heeft. (En ik zeg dat als iemand met die biologisch koopt en zo.) Wel is “innovatie” een behoorlijk vaag begrip, en is het belangrijker naar wie de baten van technologische verandering gaan, dan óf dat wel gebeurt.

Het punt over werkethiek zie ik niet zo. Het is toch juist veel beter als mensen veel minder hoeven te werken? Hoe minder werk, hoe meer tijd mensen hebben voor dingen waar het sociale leven eigenlijk om gaat, zoals bv. essays schrijven op blogs. Het is juist een kenmerk van armoede en exploitatie van de bevolking als de werkuren lang zijn en iedereen zo’n ‘arbeidsethos’ heeft. De Grieken werken veel langer dan de Nederlanders, gelukkiger worden ze daar niet van. De arbeidsdagen waren het langst ten tijde van het ‘arbeidsethos’ van de Industriële Revolutie: toen was de gemiddelde levensverwachting van werkende mensen in Liverpool ongeveer 20 jaar.

op 11 09 2012 at 23:55 schreef Sasha Berkman:

Minder dan 20 minuten nog.

Mijn stemadvies: Stem VVD!

http://www.youtube.com/watch?v=yiHd5AAZnaA

Ik stem SP,niet omdat ik het leuk vind overigens

op 12 09 2012 at 07:25 schreef Ralph van der Geest:

@Sasha en anderen, wat dachten jullie van zinvol stemmen door niét te stemmen?
Misschien is onderstaand wel een heel goed idee.
http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/is-stemmen-zinvol/

op 12 09 2012 at 09:31 schreef Mart:

@Jona,

Twee dingen:

Wat Nick Jue werken noemt is iets heel anders dan wat de gemiddelde medweerker van 9 tot 5 moet doen. Waar anderen het smerige harde werk moeten doen om de organisatie überhaupt draaiende te houden, doet de klasse van Jue niets meer en niets minder dan het uitoefenen van hun privileges.

En omdat er uiteraard een stortvloed van regels en reorganisaties komt om de positie van de Jue’s van deze wereld te rechtvaardigen, om nog maar niet te spreken van een hof aan middle managers om te benadrukken hoe belangrijk de hogere managers wel niet zijn, is het zeker niet fijn om een moderne werknemer in een groot bedrijf te zijn.

De andere kant echter is ook waar: de gemiddelde Nederlander verdomt het om gewoon professioneel fatsoenlijk zijn werk te doen. Schouderophalen en ‘Ik weet het niet’ zonder verdere actie op vragen van een klant zijn schering en inslag.

Als je wil zien hoe lamlendig de gemiddelde werknemer is, kijk dan maar eens hoe die zich elke ochtend van een zoutzakpositie in de trein overeind hijst om als een zombie naar zijn werkplek te schuifelen.

Peter heeft gelijk, wat peper in de reet zou ze goed doen.

op 12 09 2012 at 10:42 schreef babs:

Helemaal eens. Vooral ook dat ik niet op de VVD kan stemmen, hoe zeer ze economisch ook een redelijk programma hebben. Ik kijk uit naar het stukje over D66, ik moet die partij ook niet, maar kan niet precies onder woorden brengen waarom niet. Iets met Europa, iets met democratie als het hen uit komt en benoemingen en achterkamertjes als ze dat beter uit komt.

op 12 09 2012 at 11:34 schreef Bigpete:

Iets met Europa, iets met democratie als het hen uit komt en benoemingen en achterkamertjes als ze dat beter uit komt.
Ook wel hypocrisie genoemd. Dat glibberige mannetje Pechtold dat 11 jaar (!) gestudeerd heeft en pas op zijn 30e is begonnen met fulltime “werken”… Diezelfde man die tegen mensen die op hun 18e (of zelfs eerder) zijn begonnen dat ze makkelijk tot hun 68e door kunnen/moeten werken…

op 12 09 2012 at 12:57 schreef Rob:

Gezien de toenemende inkomensverschillen tussen de arbeider en de Nick Yues van deze wereld kan ik alleen maar zeggen dat je de plank enorm misslaat. Het probleem van de economie is niet dat de arbeider om tien voor vijf zijn hamer weglegt – het is dat er veel te veel geld bij een veel te klein groepje mensen blijft hangen.
Nick Yue verdient misschien wel honderd keer wat onze GTST-kijkster verdient (ik heb het niet opgezocht) maar hij eet niet 100x zo veel brood. Ergo: dat geld wordt in hetzelfde beperkte kringetje weer uitgegeven (aan arbeidsintensieve luxeprodukten inderdaad, dus zou je zeggen dat er weer arbeiders mee aan het werk worden gehouden, maar hoeveel arbeiders heeft Ferrari en hoeveel werken er voor Fiat? Ah!) en de economie als geheel heeft daar vrijwel geen baat bij. Zeker als je daarbij optelt dat de Nick Yues van deze wereld behoorlijk goed weten hoe ze zo min mogelijk belasting kunnen betalen.

op 12 09 2012 at 13:18 schreef Peter:

Maar Rob, we zijn het eens dat het allemaal erg onrechtvaardig is en zo. Desondanks heeft Jue een punt. Het geld wordt natuurlijk verdiend door de mensen op de werkvloer. Die mogen van mij best beter worden beloond – ik mag van mij veel beter worden beloond.

Maar daar staat wel degelijk iets tegenover: inzet, ambitie, eigen initiatief. Daar schort het aan in Nederland. En dat brengt de concurrentiepositie – misschien niet eens van het Nederlandse bedrijfsleven, maar van de Nederlandse arbeider – in gevaar.

op 12 09 2012 at 13:27 schreef babs:

Rob, je zit er zowel feitelijk als principieel helemaal naast.

Feitelijk: Ferrari heeft veel meer arbeiders aan het werk per afgeleverde auto dan Fiat. Luxeprodukten worden bovendien voor een groter deel in Europa geproduceerd dan massaprodukten, zelfs als het produkt zelf in China wordt gemaakt, wordt het meeste geld (ontwerp, marketing ed) uitgeven aan middenklassebanen in Europa.

Principieel zit je nog fouter. Waarom zou de staat of jij er over gaan hoe iemand zijn geld uit geeft? De staat dient een minimum inkomen te garanderen, maar laat vooral de veelverdieners met rust, tenminste zolang ze echt zelf zo veel verdienen. Bij bankbaasjes gaat dat natuurlijk niet op, want dat zijn subsidievretende boeven waarbij je hoopt dat ze juist eens wat minder gaan doen.

De topman bij ING betaalt gewoon in Nederland loonbelasting en hij betaalt vele malen meer dan jij en ik samen. Daar krijgt hij ook iets meer voor terug, maar dat staat niet in verhouding tot wat hij meer betaalt.

op 12 09 2012 at 14:12 schreef MNb:

Ach, de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven en nu ook al van de Nederlandse arbeider. Die hangt vooral af van de arbeidsproductiviteit. Laat die nou tot de hoogste ter wereld behoren.
Nederland concurreert helemaal niet met India of China.
Waarbij komt dat de inkomensverschillen in China groter zijn dan in Nederland. Niettemin zijn die in Nederland de afgelopen 30 jaar eveneens flink toegenomen. En dat, beste Babs, is iets waar de overheid zich best mee mag bemoeien, zo weten we sinds het roofkapitalisme van de 19e eeuw.

op 12 09 2012 at 15:39 schreef babs:

MNb,
Misschien zijn die verschillen juist wel toegenomen, omdat de overheid zich zozeer met de inkomens en de economie bemoeit.

Maar zelfs als je gelijk hebt, wat kan er mis zijn met extreem rijken zolang er geen armoede is?

(Wel met je eens trouwens dat Nederland niet of nauwelijks concurreert met China of India en ook dat Nederland het gewoon heel goed doet)

op 12 09 2012 at 15:55 schreef Peter:

Dat de arbeidsproductiviteit in Nederland zo hoog ligt, lees ik ook vaak en ik verbaas me daar altijd over. Zelf merk ik daar namelijk niks van. Ik moet dagelijks met het openbaar vervoer en kan gewoon zíen waarom dat elke dag in de soep loopt en het is niet vanwege de hoge arbeidsproductiviteit, zeg maar.

Van service hebben ze in Nederlandse winkels nog nooit gehoord, en de Nederlandse horeca lijkt vooral te bestaan voor masochisten die zich graag in hun bek laten spugen.

De auto-industrie in Nederland is niet echt florissant, rampzalig voor een provincie als Limburg. Heeft die geen last van concurrentie uit China en India? Heeft Philips geen last van China? Ik lees andere dingen in de krant.

Grote jongens als Jue redden zich wel. Die verplaatsen de productie of dienstverlening gewoon naar het buitenland. De pechvogels zijn degenen die hun schouders ophalen en sneren dat er geen concurrentie is met China, en dat de arbeidsproductiviteit in Nederland tot de hoogste ter wereld behoort.

En die dan zelfvoldaan op de bank gaan zitten, op hun dikke kont, lekker zappen. In plaats van dat ze een bijscholingscursus doen.

op 12 09 2012 at 16:27 schreef joke:

Ik vervang in het programma http://verkiezingen.christenunie.nl/verkiezingsprogramma#h6.1.2 “christenunie” voor “onze partij” of iets vergelijkbaars en voor “God en schepping” “natuur of mens” en er is op enkele wereldvreemde punten na een verkiezingsprogramma die mijn stem waardig is…

op 12 09 2012 at 16:43 schreef babs:

Dat de arbeidsproductiviteit in Nederland zo hoog ligt, lees ik ook vaak en ik verbaas me daar altijd over.

Nederlanders zitten in distributie, handel, dure dienstverlening en creativiteit. Met name die laatste 3 leveren veel meer op dan produktie en eenvoudige dienstverlening.

De auto-industrie in Nederland is niet echt florissant, rampzalig voor een provincie als Limburg. Heeft die geen last van concurrentie uit China en India?
Die hebben meer last van Oost Europa en Spanje en het is de vraag in hoeverre dat erg is, zo lang Nederland maar in staat is die auto’s goedkoop te kopen en met winst te verkopen, die auto’s te ontwerpen en te marketen, de boeken bij te houden en de rechtzaken te doen.

Heeft Philips geen last van China?
Juist niet, daar produceren ze tegen lage kosten.

Outsourcen van produktie en dienstverlening naar lagelonenlanden is al 30 jaar aan de gang en nog altijd is de werkloosheid in NL niet spectaculair toegenomen. Komt omdat Nederland het gewoon goed doet, daardoor hebben al die luie nono’s in je trein nog steeds een baantje waar elke Griek met dubbel talent en werklust van droomt.

op 12 09 2012 at 17:14 schreef Peter:

Babs, outsourcen van goedkope arbeid betekent minder werk voor laaggeschoolde arbeiders in Nederland.

Zou geen probleem zijn, als die arbeiders een beetje ambitie hadden. Als ze zich, in plaats van met hun dikke kont op de bank GTST te gaan zitten kijken, lieten bijscholen.

Doen ze niet. Ze geven de schuld van hun erbarmelijke lot liever aan types als Nick Jue die, hoe je het ook wendt of keert, een punt heeft.

op 12 09 2012 at 18:09 schreef Bigpete:

Die overbetaalde blaaskaak van een Jue had het volgens mij over zijn eigen bankpersoneel. Dat valt nauwelijks te kwalificeren als laaggeschoolde arbeiders.

Bovendien is en blijft zijn uitspraak geleuter van een zwakzinnige want stel nu dat al die mensen die ontslagen worden WEL allerlei opleidingen hadden gevolgd. Was er dan voor al die mensen bij diezelfde ING dan wel opeens plaats geweest, het liefst tegen een hoger loon? Lijkt me niet, dus zijn uitspraak is volstrekt misplaatst.

op 12 09 2012 at 18:49 schreef Olav:

Peter, je bedoelt het vast goed, maar toch…

Zou geen probleem zijn, als die arbeiders een beetje ambitie hadden. Als ze zich, in plaats van met hun dikke kont op de bank GTST te gaan zitten kijken, lieten bijscholen.

Is niet voor iedereen weggelegd, om zich zijn leven lang maar bij en om te scholen. Niet iedereen heeft daar de capaciteiten voor, of de tijd of het geld. Al helemaal niet als de werkgever dergelijke scholing niet aanbiedt en het nergens anders is te krijgen, vanwege wegbezuinigd.

Mensen met fysieke beroepen hebben hun tijd buiten werktijd vaak ook echt nodig om te rusten, en komen dus om die reden niet aan veel andere zaken toe.

Het is belangrijk dat we voor laaggeschoolde mensen werkgelegenheid behouden, want die mensen horen er natuurlijk wel gewoon bij. Ook al zijn het dan niet altijd reuzemondige, zelfbewuste, ambiteuze go-getters, je kan ze ook niet zomaar in het putje duwen als al hun banen eenmaal naar China zijn geëxporteerd.

op 12 09 2012 at 19:27 schreef Matthijs Krul:

Ja, het punt is ook dat de spreekwoordelijke GTST-er zich eindeloos kan laten bijscholen, maar betere banen verschijnen daar niet vanzelf door. Het is niet een kwestie van scholing alleen, maar een kwestie van de distributie van bepaalde sectoren over een wereldwijde markt. Als de productie in China plaatsvindt, vindt die dus niet hier plaats, scholing of geen scholing. Het gemiddeld loonpeil hangt ook niet af van de formele opleiding van de bevolking, dat is een hardnekkig misverstand.

op 12 09 2012 at 22:15 schreef hallo:

Neem nou een Hollandse timmerman, loodgieter of schilder. Die is onbetaalbaar, onduidelijk in zijn facturatie, slordig en laat zijn rotzooi achter.

Weet iemand een goeie allochtoon? Ik heb nogal wat onderhoudsklussen die gedaan moeten worden, maar een Nederlander komt er bij mij niet meer in. te veel negatieve ervaringen mee – sorry hoor, dat ik hierop discrimineer. Maar Nederland is nu eenmaal te ‘hoog opgeleid’ met bijkomende pretenties.

op 13 09 2012 at 09:56 schreef babs:

Peter,
Er is in NL juist werk zat voor laaggeschoolden. Jeu heeft in zoverre een punt dat het precies zijn eigen mensen zijn die risico lopen. De redelijk geschoolde, niet-domme, niet al te ambitieuze werknemers in de dienstverlening. Kantoorbaan van 9 tot 5. In die sector is nog heel veel out te sourcen naar Oost Europa en wellicht zelfs India.

Iemand die auto’s in elkaar heeft gesleuteld, al is het aan de band, die kan zich wel omscholen tot lasser of timmerman en ergens leuk geld verdienen. Iemand die 15 jaar de kantjes eraf heeft gelopen op kantoor is nergens meer geschikt voor.

op 13 09 2012 at 11:03 schreef Herbert:

Jue heeft geen punt. Als ergens bureaucratie en lamlendigheid welig tieren, dan zijn dat banken wel. Maar waarom zou je dat willen veranderen? Het geld klotst tegen de muren.
Het zou Jue sieren om die bureaucratie en gebrek aan ambitie te doorbreken maar doe dat maar bij een organisatie die lijkt op een directoraat-generaal uit een Britse serie.

Dat de arbeidsproductiviteit in Nederland zo hoog ligt, lees ik ook vaak en ik verbaas me daar altijd over.
Arbeidsproductiviteit druk je niet uit in het aantal uren wat je in een productie steekt maar in de kosten. Dus slim werken is beter dan hard werken.

op 14 09 2012 at 07:52 schreef Maarten:

Roerend met je eens Peter. Bij gebrek aan die partij stem ik voorlopig nog D66.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN NOVEMBER

O De lange arm van Tel Aviv

O Mjoenik

O Wierd Duk stuurt een vriendje om bij mijn baas te klagen

O Jij, racist, jíj bent het integratieprobleem

O Nederland gaat op moslimjacht

O Op de bres voor de domme lul

O De onwaardige discipelen van Theo van Gogh

O Maarten Wolterink

O Mag geen nazi zeggen

O Poepen doen we allemaal

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS