Home » Archief » De hoogopgeleiden hebben het weer gedaan


[01.10.2024]

De hoogopgeleiden hebben het weer gedaan

Peter Breedveld

Quita Muis is de nieuwste act in de Grote Linkse Weg Met Ons-Show, waarmee de progressieve media sinds de Monsterzege van Wilders door het hele land toeren. Polarisatie? Welke polarisatie?, zegt deze socioloog.

Ze weet heel goed, ze zegt het zelf in dit NRC-interview, dat het “een beetje provocatief” is om te zeggen dat polarisatie zich alleen afspeelt in de hoofden van hoogopgeleiden, want de agressie tegen asielzoekerscentra is echt, dat politici moesten onderduiken voor Boze Burgers is echt, dat activisten tegen Zwarte Piet zijn aangevallen en belaagd onder het toeziend oog van de politie is geen hersenschim, dat Afgehaakten Sylvana Simons willen lynchen evenmin, er zijn types voor veroordeeld. Dat een kinderboekenschrijver moest onderduiken na een ontzettende hetze van Domrechts tegen LHBTI-voorlichting op scholen is een keihard feit en dat het kind van een Trouw-columnist moest onderduiken omdat Wierd Duk het op háár had voorzien, is echt gebeurd.

En zo kan ik nog heel lang doorgaan, over Hitleriaanse tirades tegen moslims en niet-westerse immigranten in het parlement, de verdachtmakingen van vreedzame burgers door politici omdat ze demonstreren tegen de Israëlische agressie in Gaza of voor maatregelen tegen klimaatopwarming, de criminalisering van de fucking watermeloen.

Etnische zuivering

Dus ja, Quita Muis, het is een béétje provocerend om te zeggen dat er geen sprake is van polarisering nu er een regering is aangetreden die maar in één ding is geïnteresseerd: etnische zuivering, en dat het juist polariserend is om te zeggen dat er polarisatie is.

Een beetje provocerend, en ontiegelijk, aanstootgevend dom. En je moet je ogen uit je kop schamen om te zeggen dat hoogopgeleiden, die dus opkomen voor migranten, LHBTI-plussers en vrouwenrechten, aan segregatie doen en dat laagopgeleiden, die op migranten, vrouwen en LHBTI-plussers jagen, daar slachtoffer van zijn. En NRC moet z’n ogen uit z’n kop schamen om dat in de kop te zetten.

Natuurlijk zijn de media dol op haar en natuurlijk is het bij NRC Sjoerd de Jong die haar interviewt, die niks tegenwerpt als Muis het heeft over hoogopgeleiden die ‘laatdunkend over anderen denken of ze moreel veroordelen’, want dat moet je natuurlijk ook niet doen, mensen veroordelen die laatdunkend over moslims denken en ze uitschelden voor “kopvodden” of “achterlijke hyena’s”. Zó makkelijk om dat meteen weer racisme te noemen.

Kwaad geweten

Een paar weken eerder tekende De Jong uit de mond van Michael Ignatieff op dat zijn generatie had gestreden voor grotere gelijkheid voor vrouwen, gays en migranten, maar niet genoeg had stilgestaan bij mensen die daar moeite mee hebben. De Jong lijkt dol te zijn op dit soort relativerende beslommeringen. Gelijke rechten voor vrouwen en minderheden is mooi, maar wat als je daar nou niet van kunt slapen? Wat als je een hekel hebt aan zwarten en Arabieren en moeite hebt met een vrouw in een hoge positie, of een homo als collega? Dat zijn óók legitieme zorgen die leven bij de mensen!

Ach die hoogopgeleiden, ze vinden zichzelf zo ruimdenkend, maar die ruimdenkendheid houdt op als het over racisten, homofoben en vrouwenhaters hebt. Dan verdwijnt die tolerantie als sneeuw voor de zon! Quita Muis zegt dat ze ‘veel reacties krijgt van: ja, zo had ik het nog niet bekeken, we moeten ook een keer naar ons zelf kijken.’

Volgens Sjoerd de Jong is dit het “kwade geweten” van de hoogopgeleiden, dat opspeelt. Decennialang solidariteit getoond met vrouwen, LHBTI’ers en allochtonen en nu worden ze badend in het zweet wakker: “Wat hebben we die arme polderapen aangedaan? Alles wat ze willen is vluchtelingen in tienen hakken en moslims vergassen en wij hebben laatdunkend over ze gedacht en morele oordelen over ze geveld!

Molukkers op een rijtje zetten

Volgens Muis is er met al dat racisme en die LHBTI-plushaat niks nieuws onder de zon. “Het is niet zo dat we steeds extremer zijn geworden in onze meningen”, zegt ze. Dat kan ik, geboren en getogen in de onderklasse, bevestigen. Als kind was ik omringd door laagopgeleiden die Molukkers “op een rijtje” wilden zetten, zwarte mensen als Untermenschen zagen en hun vrouw af en toe een corrigerende tik gaven en ik zweer bij God dat sommige van die vrouwen daar dankbaar voor waren, want af en toe wáren ze gewoon ook hysterisch. Mijn eigen vader zei dat, mocht ik homo blijken te zijn (iedereen dacht dat ik homo was, want ik waste mijn handen en las boeken en zo) hij me het huis uit zou schoppen en ik zijn zoon niet meer zou zijn.

Maar er is wel degelijk wat veranderd. Dit soort meningen, die vroeger werden afgedaan als kroegpraat of het gelal van een dronken oom op een kringverjaardag, worden nu gewoon uitgebraakt in het parlement en de kwaliteitsmedia maken ons wijs dat het legitieme zorgen zijn. Ze zijn salonfähig geworden. Sterker nog, Sjoerd de Jong en Quita Muis proberen ons ervan te overtuigen dat wie opkomen voor vrouwen, LHBTI’ers en immigranten juist de veroorzakers van ellende zijn, en niet degenen die ze in tienen willen hakken.

Abortusrecht afnemen

Quita Muis zegt dat er een “kloof” gaapt tussen hoog- en laagopgeleiden wat onderwerpen als klimaat en migratie betreft. “Mijn idee is ook dat je dit vooral ziet bij relatief nieuwe thema’s, zoals ooit bij abortus en euthanasie, of homoseksualiteit.” Mens, je leest de krant duidelijk niet. Abortus, euthanasie en homoseksualiteit zijn weer controversiële onderwerpen geworden vanwege de laagopgeleiden, aangevoerd door rattenvangers als Wierd Duk.

Overigens zijn het niet alleen laagopgeleiden die vrouwen hun abortusrecht weer willen afnemen en homo’s terug de kast in willen hebben. Zie de verklaring van Nashville, dat christelijke anti-LHBTI-manifest, dat mede werd ondertekend door theologen aan de VU.

Maar gelukkig (zeg ik, Sjoerd en Quita vinden het ongelukkig) zitten de meeste hoogopgeleiden op één lijn, wat minderheden en vrouwen betreft. Die moeten worden beschermd. ‘Hoger opgeleiden zijn sterker op elkaar gaan lijken in opvattingen dan lager opgeleiden en zien veel meer polarisatie’, schrijft De Jong. Muis waarschuwt dat die perceptie juist polarisatie in de hand werkt. Dat is dus de perceptie dat er sprake is van polarisatie als laagopgeleiden meer vertrouwen in de overheid krijgen omdat die de democratie probeert af te schaffen om op immigranten te kunnen jagen, omdat ze zich door zulke nazi’s beter gerepresenteerd voelen. Delirisch gewoon.

Sigrid Kaag

Bitter ironisch is het dat Muis Sigrid Kaag, die daadwerkelijk geïnteresseerd was in de motivatie van FvD-stemmers en hardop vroeg “Wie zijn die mensen?” als afschrikwekkend voorbeeld opvoert van “de hooghartigheid en het dédain” van hoogopgeleiden. Bitter ironisch omdat Kaag de afgelopen jaren de verpersoonlijking was van alles wat sociaal, woke, links, multicultureel, feministisch en dus verwerpelijk was in de ogen van Domrechts, “polariserend” in die van Muis en De Jong, en door de laagopgeleiden werd uitgescholden voor heks en hoer en wat niet al, en die zo ernstig werd bedreigd dat ze er op zeker moment het bijltje bij neergooide.

Ze is het land uitgejaagd, maar Muis durft háár te afficheren als boegbeeld van de intolerante hoogopgeleiden. Dat is echt wel de schaamte voorbij en verdient onze nadrukkelijke laatdunkendheid en morele veroordeling.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 01.10.2024 @ 07:45

[Home]
 

1 Reactie

op 01 10 2024 at 07:45 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN AUGUSTUS

O Vreugdevuur der laagopgeleiden

O Wierd Duk gaat full metal nazi

O Wierd Duk wil graag een pogrom

O Ja, laten we de nazi vragen iets voor Armeense Mikael te doen!

O Fuck de feiten, Dick Schoof gaat voor de beleving

O De medaille van Sifan Hassan is zo politiek als maar kan

O Een aanstellerige praatjesmaakster in Japan

O De revival van de christelijke grote bek

O Waar is de Nederlandse James O’Brien?

O Grote kans dat ‘Engelse’ rassenrellen steeds vaker zullen uitbreken

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS