Home » Archief » De domrechtse geweldscultus


[17.07.2024]

De domrechtse geweldscultus

Peter Breedveld


Foto: Yoshiyuki Iwase

Terwijl Wilders de aanslag op Trump aangreep voor een nummertje stuitend hypocriet gejank over de “haat retoriek” [sic] jegens rechtse politici, schoot in het Brabantse Stampersgat één van zijn fans zijn Marokkaans-Nederlandse buurman dood, om daarna achter diens vrouw en twee maanden oude baby aan te gaan.

De moordenaar, Gerben van Vlimmeren, gaat op Twitter flink tekeer tegen moslims en de islam, over het moslimprobleem, het moslimgevaar en dat moslims nazi’s en “de echte fascisten” zijn en zo. Wat we gewend zijn van de PVV-aanhang en van Wilders zelf. Mijn hele links-progressieve Twitter-bubbel haalt Van Vlimmerens tweets aan, ik ga daar verder niet op in.

Getergde burger

Wat mij opvalt, en Tofik Dibi ook, is dat Van Vlimmeren van de media onmiddellijk de “getergde boze burger”-behandeling krijgt. Hij is een vriendelijke man, zielig omdat hij chronisch ziek en afgekeurd is, houdt van katten. “Er moet iets zijn geknapt bij hem”, tekent De Telegraaf uit de mond van een buurvrouw op.

Zijn slachtoffer wordt neergezet als een dominante, ruziemakende bullebak die voor de hele buurt wilde beslissen over de openbare ruimte. De stereotype moslim zoals Wierd Duk die ook altijd opvoert, zeg maar. En Geert Wilders, natuurlijk.

De Telegraaf, en in zijn kielzog alle andere media die over de moord berichten, doen de aanleiding af als een parkeerruzie, zonder acht te slaan op Van Vlimmerens rabiate racisme en islamofobie.

Ik dacht even dat het om oud nieuws ging, want een racistische moord die afgedaan werd als parkeerruzie, dat hadden we toch al gehad? Maar Tofik Dibi brengt me bij de les: dat was in Amerika, alweer bijna tien jaar geleden. Vergelijkbare zaak, vergelijkbare media-behandeling.

Martelaarsstatus

Maar ik zie ook sterke overeenkomsten met Richard K., de Weitevener die begin dit jaar een Pool en zijn vrouw voor de ogen van hun jonge zoon vermoordde en eveneens door de media werd opgevoerd als getergde Nederlander bij wie een grens was bereikt omdat hij zou zijn geterroriseerd door zijn slachtoffers. Richard K. bereikte onmiddellijk de martelaarsstatus bij Domrechts en hij geldt, voor zover ik weet, nog steeds als een held in die kringen.

Niemand maakt me wijs dat dit fenomeen, dus witte Nederlanders die “buitenlanders” vermoorden en begrip oogsten bij media en publiek, geen gevolg is van de haatretoriek van Wilders en zijn groeiende aanhang. Domrechts heeft niks anders dan Volkert van der Graaf om Links mee om de oren te slaan, terwijl het zelf een lang spoor van vaak dodelijk racistisch geweld achterlaat, vrijwel altijd gebagatelliseerd of zelfs genegeerd door de media. Wilders is de inspiratie van massamoordenaar Breivik geweest, die veel Nederlanders, waaronder Parool-columnist Theodor Holman, tot zijn bewonderaars mag rekenen.

Geweldscultus

Domrechts, dus de de hele beweging waar Wilders, Caroline van der Plas, Victor Orbán, Trump enzovoort deel van uitmaken, draait om de verheerlijking van geweld tegen volken die als inferieur worden beschouwd en tegen “Links” en iedereen die het niet eens is met de mix van toxisch nationalisme en misplaatste nostalgie naar een tijd waarin de witte man het voor het zeggen had en de bruintjes en de vrouwtjes hem op zijn wenken bedienden.

Niet heel erg verschillend van de nazi’s, dus. Een gevaarlijke beweging, een beweging waarmee elke samenwerking moet worden afgewezen, een beweging die moet worden bestreden met alle democratische middelen die we hebben. Ik heb het dus over protesten, stakingen, werkweigering, dat soort zaken. En jawel, pittige retoriek. Verbaal geweld. Beleefdheid en fatsoen zijn voor als het vrede is. When they go low moet je niet hoog gaan vliegen, want daar ziet niemand je, daar geniet alleen jijzelf van je morele verhevenheid.

Je moet de mollenklemmen uitzetten.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 17.07.2024 @ 03:17

[Home]
 

1 Reactie

op 17 07 2024 at 03:17 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JULI

O De domrechtse geweldscultus

O Kabinet van verzoening

O Polariseren tegen polarisatie

O Wierd Duk heeft de verkeerde te pakken #TeamEmine

O De Kamer heeft haar aangezicht verbrand

O Zijn het onze kinderen?

O Prinsgezin

O YouPorn

O Frontaal Naakts Brievenbusje

O De kogels, knuppels, bommen en pogroms komen van Rechts

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS