(Advertorial)
Ook in tijden van corona is de hefmobiel van Tiller een uitkomst
Niet alleen om rugproblemen te voorkomen, is uitvinder Herman van der Helms hefmobiel van Tiller een must, ook in de anderhalvemetersamenleving biedt het apparaat uitkomst.
Bedrijven ontlasten hun werknemers en besparen veel geld met de hefmobiel van Tiller, van uitvinder Herman van der Helm. Daarmee kunnen zware vrachten getild en vervoerd worden zonder de rug te belasten. Resultaat: minder ziekteverzuim wegens rugproblemen, Goed voor werknemers, de bedrijven en de samenleving.
Anderhalvemetersamenleving
In tijden van corona komt daar nog een extra voordeel bij: koelkasten, wasmachines en andere grote, zware producten kunnen dankzij Van der Helms hefmobiel door één enkele werknemer worden getild. Zo wordt vermeden dat werknemers elkaar te dicht naderen als ze gezamenlijk een zwaar object tillen, elkaar in het gezicht ademen en mogelijk besmetten.
“Dat is vooral een probleem als een wasmachine of ander apparaat om wat voor reden dan ook moet worden teruggehaald bij een klant”, legt Van der Helm uit. “Vaak moeten ze uit een kleine, bedompte ruimte worden gehaald, waardoor bezorgers veel te dicht op elkaar zitten. Vooral als ze in wisselende samenstellingen werken, is dat een risico. En het is in de anderhalvemetersamenleving ook gewoon verboden.”
Arbeidsomstandigheden
Precies om die reden tonen Duitse bedrijven veel belangstelling voor de hefmobiel. Van der Helm steekt regelmatig de grens over om demonstraties van de tilhulp te geven. “Duitsers en ook Belgen nemen de arbeidsomstandigheden veel serieuzer dan Nederlanders”, meent Van der Helm. “Hier hebben bedrijven ook vaak werknemers in dienst via uitzendbureaus. Daardoor krijg je een soort zzp-constructie waarbij de verantwoordelijkheid voor zijn welzijn vooral bij de werknemer zelf ligt.”
Door de corona-crisis is de belangstelling voor de hefmobiel bij Nederlandse bedrijven gedaald, terwijl de die in Duitsland en België is toegenomen. “Aan de wantoestanden in de slachthuizen zie je dat veel werkgevers hun verantwoordelijkheid voor hun werknemers ontlopen”, aldus Van der Helm. Dat is volgens hem ook zo ten aanzien van het maximale gewicht dat één werknemer volgens de arbo-wet mag tillen.
Van der Helm meent ook het personeel in de gezondheidszorg te kunnen helpen hun werk veiliger en lichter te maken. “Ik zag op televisie in een reportage over corona hoe het ziekenhuispersoneel met zijn zessen een patiënt omdraaide. Daarbij werd stonden meer mensen te dicht bij elkaar dan volgens mij nodig was.”
Medische wereld
Dus ontwierp hij, samen met zijn zoon, een opzetstuk dat aan zijn hefmobiel te bevestigen is, zodat een patiënt met een minimaal aantal verplegers omgedraaid kan worden. Op de website van Tiller staat een video waarin hij het apparaat demonstreert met zijn vrouw.
“Er is belangstelling bij een bedrijf dat de veiligheidscertificeringen voor medische apparatuur verzorgt”, aldus Van der Helm. “Maar dat betekent niet dat ziekenhuizen het volgende week al gaan gebruiken. Eerst maar eens kijken of de medische wereld geïnteresseerd is.”
Meer informatie vindt u op de website van Tiller.
Advertorial, 11.07.2020 @ 11:58