Home » Archief » Boeken kopen


[30.06.2007]

Boeken kopen

Peter Breedveld

661 (93k image)

Als zoon van een middenstander heb ik het altijd opgenomen voor de zelfstandige werker, die zijn geld verdient met een eerlijk product. Mijn hart gaat uit naar de ploeterende buurtwinkelier, de ambachtelijke bakker, de hartstochtelijke wijnhandelaar, de vriendelijke, behulpzame drogist. Zij hebben het moeten afleggen tegen supermarkten en franchiseketens met ongeïnteresseerd personeel dat van toeten noch blazen weet, maar waar je wel veel meer artikelen voor je geld krijgt.

Als boekenliefhebber en onverbeterlijke romanticus heb ik met lede ogen aangezien hoe de kleine boekhandelaartjes gestaag van de kaart worden geveegd door de bedrijven op Internet zoals Amazon.com en Bol.com. Een boek kopen is als het eten van een exquise maaltijd in een goed restaurant met betrokken gastheren en –vrouwen, die verstand van zaken hebben. De boekverkoper is belezen en houdt net zoveel van boeken als ik, zijn advies is dus serieus te nemen. Soms heeft hij, omdat hij in de loop der jaren mijn smaak heeft leren kennen, iets voor me apart gelegd waarvan hij zeker weet dat ik het zal willen hebben. Hij heeft altijd gelijk. Elk boek wordt, voor het afrekenen, betast en besnoven. Er wordt een emotionele band gesmeed.

Kom daar maar eens om bij het steriele Bol.com.

Gisteren is er echter iets in me geknapt. Ik heb besloten om voortaan mijn boeken meteen op het Internet te kopen. Ik wilde mijn kinderen namelijk op een boek trakteren en daarom ben ik een hele middag op pad geweest. Zonder resultaat. Althans, één van hen wilde een boek van Paul van Loon, een Griezelbusomnibus en daaraan geen gebrek in de verschillende boekwinkels. Hele planken vol met Paul van Loon hebben ze. Carry Slee is er ook ruim vertegenwoordigd, net als Annie M.G. Schmidt en die stomvervelende Harry Potter.

Voor mijn oudste zoon (12) wilde ik echter een boek van zijn favoriete schrijver van dit moment, Philip Pullman. Pullman is de afgelopen jaren in de Angelsaksische wereld een superster geworden dankzij zijn His Dark Materials (Het Gouden Kompas) trilogie, een razendspannende fantasy-serie met filosofische inslag, waarin de atheïst Pullman korte metten maakt met geïnstitutionaliseerde religie. Binnenkort verschijnt er een big budget verfilming met Nicole Kidman en dan zullen Pullmans boeken (nu is er een Nederland een kleine, maar zeer toegewijde schare fans) niet aan te slepen zijn.

Maar nu: niks, nada. Nergens, in Den Haag en omstreken althans, heeft iemand Pullman in voorraad. Niet Het Gouden Kompas en ook niet de detectiveserie Sally Lockhart. De verkopers weten niet eens wie Philip Pullman is. Carry Slee, die kennen ze allemaal wel. En Annie M.G. Schmidt. En de alomtegenwoordige Harry ‘Chinese watermarteling’ Potter.

Om mijn vierjarige dochter voor te lezen, zocht ik De Kleine Nicolaas van René Goscinny. Goscinny is bekend van de stripserie Asterix en De Kleine Nicolaas is een klassieker. De hartverscheurende, met empathie en prikkelende humor geschreven verhalen zijn geïllustreerd door de geniale minimalist Sempé. Onlangs zijn de boeken van De Kleine Nicolaas opnieuw uitgebracht en lovend besproken in Vrij Nederland.

Maar ook van De Kleine Nicolaas hebben de boekverkopers in de Haagse regio nog nooit gehoord. “U noemt allemaal boeken die ik niet ken”, zei een verkoopster op klagerige toon. Dit was nota bene in een kinderboekenwinkel in Voorburg. Een winkel met alleen maar kinderboeken, honderden kinderboeken staan er. Maar wie iets anders wil dan Carry Slee, Kikker, Nijntje, Paul van Loon, Annie M.G. Schmidt of de onverdraaglijke Harry Potter komt ook daar van een koude kermis thuis. Er staat daar niets wat de Bruna niet ook heeft. Alleen heel veel meer van hetzelfde.

Er lag ook een verwijt besloten in de klacht van de verkoopster. Waarom neemt u niet gewoon Annie M.G. Schmidt of Carry Slee, zoals iedereen? Doe toch niet zo moeilijk! Maar ik hoef die prekerige, hyperpolitiekcorrecte rotzooi van Carry Slee niet, en die quasi-ondeugende Annie ‘O-o-o-wat-een-mal-mens’ M.G. Schmidt (als Jip en Janneke mijn blagen waren, hongerde ik ze uit in de kelder). Ik ga daar mijn kinderen niet aan blootstellen. Ik wil ze laten kennismaken met goede boeken. Peter Pan, bijvoorbeeld. Hebben ze niet. Don Quijote, hebben ze niet. Alice in Wonderland, hebben ze, maar als Disney-prentenboek. Pinokkio, hebben ze niet. Huckleberry Finn: “Dat is toch niet voor kinderen?” Ik begin niet eens over de boeken die mijn wereldbeeld hebben gevormd, die van Jules Verne en Karl May. Totáál in de vergetelheid geraakt.

Soms zegt een hulpvaardige verkoper: “We kunnen het wel voor u bestellen, meneer.” Maar wat denkt-ie nou, dat ik volgende week wel wéér helemaal zijn kant op kom fietsen voor een boek dat hij a) gewoon in de kast had moeten hebben staan en b) met drie muisklikken op het Internet is te bestellen, waarna een paar dagen later, netjes ingepakt, bij mij op de deurmat ligt?

Mijn liefde voor boekwinkels is inmiddels wel over. Twee weken terug zocht ik Lolita van Nabokov, één van de grootste werken van de naoorlogse wereldliteratuur en toen moest ik dezelfde martelgang ondergaan. Boekwinkels hebben, wat mij betreft, geen reden van bestaan meer. Voor boeken lezen lijken ook boekverkopers geen tijd meer te hebben, service is vooral het uit het hoofd kennen van de leesniveau’s en de daarbij behorende leeftijden (ik heb eens enorm veel moeite moeten doen, bij die Voorburgse kinderboekhandel, om de verkoopster ervan te overtuigen mij een boek te verkopen dat volgens haar te hoog gegrepen was voor mijn toen zevenjarige zoon – “Nee dit is AVI 9, hij moet AVI 3!”) en overal moet je de eenheidsworst eten die de pot schaft. Stapels Khaled Hosseini en Paul Coelho zie je overal. Maar dan vul ik mijn avonden nog liever met Robert Jensen op de televisie.

Drie muisklikken. En binnen een paar dagen heb ik alle meesterwerken en klassiekers die ik wens.

Voor cd’s geldt hetzelfde. Bij Plato werd ik door een arrogante verkoper (waarom doen de verkopers van alternatieve muziekwinkels altijd of hun stront niet stinkt? Hallo! Je bent een verkoper!) eens recht in mijn gezicht uitgelachen toen ik naar cd’s van Arrested Development vroeg. “Dat is hartstikke oud!” smaalde hij. Ja, The Beatles niet, zeker. Maar dat hebben ze wél.

Het Internet heerst.

Algemeen, 30.06.2007 @ 17:28

[Home]
 

50 Reacties

op 30 06 2007 at 19:34 schreef hosseyn:

Dan ga je toch naar tweedehandsboekwinkels? Ik kijk altijd eerst bij used.addall.com of er niet een in de buurt is die het heeft. De oude edities zijn bijna altijd mooier dan de nieuwe. Kijk bij Lolita uit dat je niet een ECI uitgave in handen krijgt. (‘door begeerte gedreven’)

op 30 06 2007 at 23:26 schreef DvR:

(En voor tweedehands CDs is secondspin.com een leuk adres)

op 01 07 2007 at 01:01 schreef Rick de Bie:

Ik kon met de site van bol.com bijna alle boeken van Hafid kopen. Binnen een paar dagen worden ze dan thuis bezorgd.

op 01 07 2007 at 02:00 schreef oobio:

Ik kan helemaal meegaan in hoe je je voelt. Daarom hou ik tegenwoordig veel meer van antiquariaten en tweede hands boekwinkels. Overigens wel het een teken dat ’the long tail’ op internet de toekomst heeft. Om toch dat nostalgische boekwinkelgevoel nog eens mee te maken in een humoristische setting kan ik je van harte de dvd ‘black books’ aanraden.

op 01 07 2007 at 02:01 schreef oobio:

Ik kan helemaal meegaan in hoe je je voelt. Daarom hou ik tegenwoordig veel meer van antiquariaten en tweede hands boekwinkels. Overigens wel het een teken dat ’the long tail’ op internet de toekomst heeft. Om toch dat nostalgische boekwinkelgevoel nog eens mee te maken in een humoristische setting kan ik je van harte de dvd ‘black books’ aanraden.

op 01 07 2007 at 10:12 schreef hafid bouazza:

Rick,

Begrijp ik het goed dat ik er een lezer bij heb? Proost!

Peter,

Heb je Lolita in het engels of in Nederlandse vertaling? En wat een prachtzin: ‘als Jip en Janneke mijn blagen waren, hongerde ik ze uit in de kelder’. Even bijkomen van het lachen. Altijd gedacht trouwens dat zij twee nikkertjes waren. Maar laat onze vriend Abdolah je niet horen, want hij verafgoodt Schmidt.
De kleine Nikolaas heb ik ook voor mijn kinderen gekocht, prachtig, vilein; ik vond de delen bij Athenaeum in Amsterdam, de allerbeste boekhandel waar mensen werken die niet alleen van boeken houden, maar verstand hebben van literatuur en alles bijhouden. Bij de klassieke afdeling werkte zelfs een classicus.

op 01 07 2007 at 11:32 schreef Laila:

@Ik ken het gevoel van grote teleurstelling maar al te goed als je een boekhandel inloopt en zij hun assortiment enkel blijken aftestemmen op de massa.
Zo heb ik mij jaren geleden(20 jaar)laten overhalen lid te worden van E.C.I. want het was voordelig wat overigens helemaal waar was maar dat was dan ook het enige voordeel. Ik noemde de verkoper het aantal boeken wat ik gemiddeld per jaar kocht en had in het geheel geen idee van het belabberde aanbod van de boekenclub. Weg was de voorpret van de aankoop!
Er kan niets op tegen een boekhandel. Het zijn dan ook de enige etalages waar ik na sluitingstijd dwangmatig voor stil blijf staan en alle exemplaren moet bekijken.
Het draalen en het draaien om de tafels in de winkel waar de boeken wellustig op uitgestald liggen, je verlekkerd aankijken en jij niets anders kan dan hun blik verliefd te beantwoorden. Zij fluisteren of schreeuwen je stuk voor stuk toe ‘neem mij,laat mij je meenemen op avontuur, terugreizen in de geschiedenis, naar verre landen met spannende en onvergetelijke personnages!’

Aaah het gevoel alleen al wannneer je een boek in je hand neemt, liefdevol en met trillende vingers, voorzichtig uitproberen hoe het in je hand ligt en door je hand glijdt.
Mijn pupillen verwijden zich ik sluit mij helemaal af van de omgeving als ik mij verlekkerd tegoed doe aan het aanbod, mijn ogen schieten onrustig van het een naar het andere exemplaar. Kan amper wachten om het boek omteslaan als ware het het ontkleden en ontdekken van een minnaar.

De boekhandel is de enige winkel waar ik met een tas vol aankopen naar buiten kom, zelfs met aankopen die niet gepland waren(opvallend vaak) en waar ik desondanks tevreden en met een gelukzalig gevoel naar buiten zweef.
Nog groter is het geluk als een passant(met twinkelende oogjes) de tas herkent en je complimenteert met je aankoop.Je bent opgelucht omdat je niet de enige verslaafde bent.

Gelukkig is het aanbod qua boekhandels in A’dam enorm en is mijn ervaring dat vaak de kleinere boekhandels een verrassend aanbod hebben en zeer snel zijn wat betreft bestellingen soms is het boek er al na 2 dagen.Wat wegen een paar slapeloze nachten zonder een boek nu op tegen een aantal slapeloze nachten met boek?

@Peter Ben je al bij Concerto geweest?Anders zit er nog een zaak in de Utrechtsestraat waar ik de naam altijd van vergeet omdat ik daar alleen maar kom als Concerto het een enkele keer niet in huis heeft en anders ga ik naar Brutus achter het Magna Plaza.
Soms geeft het zoeken naar een c.d of boek des te meer voldoening als je het begeerde voorwerp aan het einde van de dag eindelijk gevonden hebt.

op 01 07 2007 at 12:39 schreef Peter Breedveld:

Hafid, dank. Ik ben niet bang voor Abdollah. Hoogstens voor zijn snor. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat Jip en Janneke blanken zijn; nikkertjes hebben namelijk dikke lippen en een botje door hun neus.

De Garnalenmoslima heeft mij haar exemplaar van Lolita geleend, de Engelstalige, uiteraard. Wat een genot. Ik ga er lang over doen, elke zin laat ik over mijn tong rollen voor ik haar doorslik. Spijt dat ik het boek niet eerder heb ontdekt.

Atheneum is een mooie boekwinkel, maar het centrum van Amsterdam is een eind fietsen, vanuit Rijswijk, man! Zeker met een kind voor-, en één achterop.

Laila, over welke stad heb je het?

op 01 07 2007 at 13:22 schreef Laila:

@Peter ik bedoelde A’dam aangezien ik had begrepen dat jij hier regelmatig vertoeft leek Concerto mij een absololute aanrader.

op 01 07 2007 at 15:29 schreef hafid bouazza:

Peter,

You can always count on a murderer for a fancy prose style.

En wat dacht je van het onovertroffen gebruik van parentheses? My mother died in a freak accident (picnic, lightning).

En wel eens van een trein gehoord?

op 01 07 2007 at 16:46 schreef DvR:

Laila: die andere platenzaak zal Get Records zijn.

op 01 07 2007 at 18:01 schreef Peter Breedveld:

‘Nowadays you have to be a scientist to be a killer’

‘Panic and inexperience would cause her to inhale at once a lethal gallon of lake’

Parentheses:

‘Jean said she had been up there, in a place of green concealment, spying on nature (spies are generally shot)’

‘However, when I had done such a simple thing as kiss her, she had awakened at once, as fresh and strong as an octopus (I barely escaped).’

En ik heb een foutje ontdekt. Humbert Humbert spreekt steeds tot de ‘ladies and gentlemen of the jury’ die hij zijn vernietigde dagboek navertelt, maar op pagina 95 van mijn exemplaar heeft hij het opeens tegen de ‘reader’.

Als ik het boek uit heb, begin ik meteen weer opnieuw.

op 01 07 2007 at 19:15 schreef hosseyn:

Maar Peter! Humbert H. schrijft het pleidooi, de jury zal het dus ook lezen! En is dus een reader. Let wel, Nabokov maakt geen fouten!

op 01 07 2007 at 19:54 schreef Laila:

@DVR

Ja helemaal!

op 01 07 2007 at 20:14 schreef hafid bouazza:

Peter,

Wat hij schrijft is een pleidooi, maar zoals hij aan het eind van het boek zal aangeven, wil hij dat dat pleidooi na zoveel jaar na de dood van Lolita wordt gepubliceerd; dan heeft hij posthuum zijn reader.

Er is wel een fout en ik ben benieuwd of je die ontdekt. Nabokov werd erop gewezen, maar hij liet deze, on second thougts, wel staan.

op 01 07 2007 at 20:20 schreef hafid bouazza:

Peter,

In de inleiding van het boek geeft Ray al aan dat HH het manuscript gepubliceerde wilde hebben.

op 01 07 2007 at 20:21 schreef hosseyn:

vanwege het rijm, veronderstel ik?

op 01 07 2007 at 20:28 schreef hosseyn:

Hier is de site der sites trouwens, en voor wie Lolita uit heeft: ADA, dat VN een kwarteeuw later schreef is zeker zo goed.

http://www.libraries.psu.edu/nabokov/zembla.htm

op 01 07 2007 at 20:38 schreef Wampie:

Grappig genoeg was Nabokovs grootste muze geen nimf, maar zijn eigen vrouw Vera.

Nabokov voltooide het manuscript van ‘Lolita’ in 1953 (!); hij was toen 56 jaar. Hoewel Vera zich bewust was van de te verwachten reputatieschade en juridische problemen, vond ze dat dit meesterwerk niet onuitgegeven mocht blijven. Ze ging ermee de boer op en schreef:

"Het is absoluut geen pornografie, maar een ongelooflijke, uiterst subtiele afdaling in het diepste innerlijk van een vreselijke maniak en een onderzoek naar het tragische lot van een jong meisje (V. heeft de wetten op de bescherming van wezen bestudeerd en er bestaat geen enkele wet die deze gang van zaken had kunnen voorkomen."

In het Amerika van de jaren ’50 werd ‘Lolita’ door alle uitgevers afgewezen. De in Parijs gevestigde Maurice Girodias, uitgever van ‘Histoire d’O’, durfde het wel aan en wist meteen de Engelstalige wereldrechten te claimen. Gerechtigheid.

Net zoals dat het gerechtigheid zou zijn wanneer de door Peter beschreven boekhandels het loodje leggen. Zelf heb ik er trouwens ook een paar op mijn verdelglijstje staan.

op 01 07 2007 at 20:45 schreef Wampie:

Hoewel Nabokov het later ontkende, wilde hij ‘Lolita’ aanvankelijk alleen onder pseudoniem uit laten brengen, als Humbert Humbert.

op 01 07 2007 at 21:00 schreef hafid bouazza:

Hos,

Wat bedoel je met vanwege het rijm?

Wampie:

Vera weerhield N ervan het onvoltooide manuscript te vernietigen.
In zijn nawoord ‘On a book entitled Lolita’ schrijft hij dat zijn ‘wary friend F.P’ hem aanried het boek onder een pseudoniem uit te geven. Niemand, inclusief Brian Boyd, zijn biograaf, is erin geslaagd deze F.P. te traceren. My hunch is dat de acroniem staat voor Fake Person. Zijn briefwisseling geeft aan dat hij zelf erop gebrand was het boek pseudonimisch te publiceren (‘under the silence of the rose and the secret of the myrtle’, zoals hij in een van zijn talloze brieven schrijft).
Er is een artikel over N.’s gezigzag geschreven, ik ben vergeten door wie, onder de titel: Hiding in plain sight [er is ook een film met James Caan onder dezelfde naam – het is een uitdrukking], waarin de schrijver interessante punten aansnijdt. Misschien is het wel via google te traceren.

op 01 07 2007 at 21:23 schreef hosseyn:

bou: die fout betreffende het aantal dagen van heur leven

op 01 07 2007 at 21:37 schreef hafid bouazza:

Hos,

Een andere. Maar wat bedoelde je nou met ‘vanwege het rijm’?

op 01 07 2007 at 21:47 schreef hosseyn:

Dat rijmpje … dolorez haze ,,,, tatata fivethousandthreehundredthirteen days of zoiets

op 01 07 2007 at 22:31 schreef hafid bouazza:

O, dat gedichtje dat haar schrijft nadat zij verdwenen is: Wanted wanted Dolores Haze… etc. Her hair brown…
En herinner je de nonsense versjes die hij voor haar schrijft:

A snake when it walks holds its hands in its pockets

op 01 07 2007 at 23:18 schreef hosseyn:

ja dat! Het aantal dagen klopt voor geen meter, maar wel qua rijm. Vandaar

op 01 07 2007 at 23:33 schreef hafid bouazza:

De andere ‘fout’, beter gezegd toepasselijke inconsequentie, vindt plaats tijdens de gebeurtenis in Manor Pavor, waar Quilty (‘Guilty of killing Quilty’, vertaald door Coutinho als: Quilty wat lilt-ie, kennelijk koudegemaakt) woont.
Never use herculanita with rum.

op 01 07 2007 at 23:37 schreef hosseyn:

Onze vriend Boyd noemt er nog wat.

http://www.libraries.psu.edu/nabokov/boyd1.htm

op 02 07 2007 at 11:10 schreef Klaplong:

Van Lolita kun je alle delen keurig uit je nieuwsserver trekken in handige pdf scans. Wel zo prettig want het is geen strip die je gaat lezen met moeder de vrouw op de bank. Ha.. geen porno ? Nee, keiharde porno zul je bedoelen. Dan is bukkake zeker een mooie vorm van oosterse proza ?

Fijn om te lezen dat ook de wat oudere liefhebbers van "oude media", zoals boeken, aan het ontdekken zijn dat de retail heeft afgedaan.

Probeer het ook eens met een koelkast, scheelt al gauw 150 euro. Bij de mediamarkt ben ik gaan kijken voor de look and feel en toen mijn vrouw eenmaal haar keuze gemaakt had (ik mocht wel mijn mening geven) hebben we het onding besteld bij kortingswinkel.nl (of om het even welke dozenschuiver die geen duur personeel, winkel en magazijn heeft).

En de download computer thuis heeft inmiddels bijna de tv verdrongen…

op 02 07 2007 at 14:26 schreef Benedictus:

Behalve op de massa afgestemd, is ook nog eens de privacy van belang. De eigenaar van de grootste boekwinkel hier is ook nog eens politiek aktief. Bovenal heel nieuwsgierig. Aangezien ik meestal mijn keuze niet in de winkel zag liggen, moest het dus besteld worden. Dit was dan meestal tevens aanleiding voor een "praatje". Ook dat was niet altijd mijn keuze.

Bestellen via het internet is nu gelukkig een prima alternatief. Vervelend is alleen, dat je dan thuis moet zijn als de boeken kunnen worden bezorgd.

op 02 07 2007 at 18:22 schreef babs:

Met name op gebied van muziek snap ik niet dat Virgin en Fnac nog geen grote zaak in Nederland hebben.

In Sevilla is net een Fnac open en hoewel die kleiner is en minder heeft dan die in Parijs is het een geweldige vooruitgang. En zowaar met verkopers die echt iets van muziek weten. Ik koop muziek weer in de winkel. Als dat in deze stoffige uithoek mogelijk is, moet het in Den Haag, Utrecht en Eindhoven ook mogelijk zijn.

op 02 07 2007 at 18:23 schreef DvR:

Babs: FNAC blijft inderdaad een gemis, maar Virgin heeft al jaren een ‘megastore’ in Amsterdam (in het voormalige postkantoor achter het paleis).

op 02 07 2007 at 18:29 schreef hosseyn:

Ik zal het nog sterker vertellen: een jaar geleden heb ik eens http://www.fnac.nl geprobeerd en toen was die nog vrij. Had ik ‘m maar geclaimd, maar ja.

op 02 07 2007 at 19:19 schreef Laila:

@DvR

Al heb ik lange tijd gedacht dat Virgin voorgoed weg was uit het Magna Plaza. Omdat ze ooit in de kelder begonnen waren en de hele verdieping tot hun beschikking hadden. Geweldige collectie klassiekers hebben ze daar!
Helaas blijven veel winkels in het M.P. onrustig van het ene naar het andere honk verkassen.

op 02 07 2007 at 19:21 schreef Sander:

Peter, is Don Quijote een kinderboek? Het exemplaar dat ik in Spanje heb gekocht vorig jaar, vind ik anders niet kindvriendelijk…

op 02 07 2007 at 19:38 schreef DvR:

Haha, sorry maar die Virgin Megastore blijkt al jaren weg te zijn! Ik was er ook bepaald geen vaste klant, ik geloof dat ik er alleen kort na de opening eens geweest ben :)

op 02 07 2007 at 19:39 schreef hosseyn:

Don Q is geen kinderboek.

op 02 07 2007 at 19:41 schreef Peter Breedveld:

Er is een hele behoorlijke kinderversie, ik heb die nu niet bij de hand, en op Bol.com kan ik hem (*bloos*) niet vinden.

op 02 07 2007 at 20:44 schreef hafid bouazza:

Virgin, waar ze inderdaad een goede klassieke muziek afdeling hadden, is al lange tijd weg, omdat de zaak niet goed liep.
Op de tweede verdieping in Magna Plaza is er wel een goede dvd zaak gekomen, die ik aanbevelenswaardig vind.

op 03 07 2007 at 18:16 schreef cmmtgnmn:

Virgin megastores zijn overgenomen door free record shop

op 04 07 2007 at 07:59 schreef Laila:

@Hafid
Daar ben ik eens geheel toevallig terechtgekomen ze hebben daar veel cult d.v.d’s
Ik krijg braakneigingen van de steriele Free Recordshops.
Strakke ,glimmende en geordende winkels werken zelden kooplustbevorderend bij films en muziek. Juweeltjes van d.v.d’s en c.d’s komen beter tot hun recht in zaken die een stoffig en gedateerd imago hebben. Een zaak die enkel als decor dienst doet en je het gevoel geeft alsof je je gouden vondst op een stoffige zolder hebt gedaan.

op 04 07 2007 at 11:50 schreef Sander:

Er is een hele behoorlijke kinderversie, ik heb die nu niet bij de hand, en op Bol.com kan ik hem (*bloos*) niet vinden.

Wat mij betreft hebben internetwinkels óók geen bestaansrecht meer Peter… Daar gaat je betoog.

op 04 07 2007 at 11:54 schreef Peter Breedveld:

Op Internetwinkels is aanzienlijk meer te vinden dan in reguliere winkels, Sander. Als ik me zou herinneren wie de bewerker is van de kinderversie, zou ik trouwens in no-time een exemplaar vinden op het wereldwijde web.

Inmiddels heb ik, via Bol.com, een exemplaar van Pullmans Het raadsel van de robijn en één van De Kleine Nicolaas in bezit.

op 04 07 2007 at 13:06 schreef DvR:

Peter, hier zou hij tussen moeten zitten: http://preview.tinyurl.com/yt9yjf (database van alle bekende Quichottes, doorzocht op ‘child’)

op 04 07 2007 at 14:04 schreef Ansje:

Laila, wat heb je dat mooi verwoord. Helemaal wat ik ook vind.

Mijn meest dierbare bezit qua boeken is de vierdelige serie van Winston Churchill over de Geschiedenis van de Engels sprekende volken.

Ik heb eigenlijk geen idee of je die in de reguliere boekwinkel kunt kopen. *Ik* zag de serie staan na een urenlange snuffeltocht-naar-niets-in-het-bijzonder.

De beduimelde en beschadigde kaft, de hier en daar smoezelige bladzijden gaven mij idd het gevoel een enorme ‘vondst’ te hebben gedaan.

op 05 07 2007 at 11:38 schreef Appelscha:

Ik ben groot Proxis-fan. Dankzij de tweetaligheid van België vragen ze voor Franse boeken gewoon de Franse prijzen, in plaats van anderhalf keer zoveel zoals bij Broese e.d. En die 25 euro die je bij elkaar moet shoppen voor gratis bezorging binnen de Benelux is voor mij altijd een goede smoes om er nog iets bij te nemen! :)

op 05 07 2007 at 13:51 schreef Peter Breedveld:

Dat is een goeie tip, Appelscha. Ik zie het derde seizoen van mijn favoriete TV-serie, Deadwood, voor 36 euro. Heb ik twee weken geleden besteld bij Amazon.com voor 60 dollar.

Van dat soort dingen word ik altijd een beetje ziek.

op 06 07 2007 at 20:29 schreef Appelscha:

Typisch zoiets waarop ik zeg: dat heb ik nou ook altijd! Ik heb mijzelf inmiddels ten strengste verboden om de eerste paar maanden nadat ik een aankoop heb gedaan, er nog in andere winkels naar te kijken. Het kan m’n hele dag vergallen als ik een luttel eurootje had kunnen besparen (natuurlijk is het meestal meer) en daarom heb ik mezelf geleerd mezelf daartegen in bescherming te nemen.
Natuurlijk zijn er voor de prijsbewuste kopers ook nog vrekkensites als http://www.vergelijk.nl...
En om nog maar even verder te spammen (het gesprek is hier toch klaar): m’n CD’s haal ik bij CD-wow.nl (duurt soms errug lang) of play.com, en m’n indiedingetjes bij recordstore.co.uk of normanrecords (die laatste het bewijs dat er ook op internet leuke kleine winkeltjes zitten waar je persoonlijk, vriendelijk geholpen wordt).

op 08 07 2007 at 08:14 schreef Pieterbaas:

Het zotte is dat we in dit land een vaste boekenprijs kennen omdat anders alleen de ’toptitels’ verkocht zouden worden… In Den Haag vind je alleen bij Verwijs soms waarnaar je op zoek bent, de rest staat vol oninteressante onzin.

op 08 07 2007 at 22:43 schreef hosseyn:

Echt waanzin is dat amerikaanse boeken zo duur zijn dat je beter bij amazon kunt kopen, zelfs inclusief verzendkosten. En als ik iets bestel in Nederland, duurt het drie weken, hetzelfde boek bij Amazon is er veel sneller en ik kan ook nog de snelheid van de post uitkiezen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN NOVEMBER

O De lange arm van Tel Aviv

O Mjoenik

O Wierd Duk stuurt een vriendje om bij mijn baas te klagen

O Jij, racist, jíj bent het integratieprobleem

O Nederland gaat op moslimjacht

O Op de bres voor de domme lul

O De onwaardige discipelen van Theo van Gogh

O Maarten Wolterink

O Mag geen nazi zeggen

O Poepen doen we allemaal

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS