Home » Archief » Wilders’ heilstaat is het pantoffelheldenparadijs


[24.09.2024]

Wilders’ heilstaat is het pantoffelheldenparadijs

Peter Breedveld

Volgens Merijn Oudenampsen in De Groene Amsterdammer is het kabinet Wilders/Schoofhondje niet pragmatisch omdat het een asielcrisis uitroept die juridisch geen stand houdt. Dat ligt maar net aan het doel dat Wilders/Schoofhondje nastreeft. Als het doel is om aan te tonen dat rechters en de EU de Grote Redder Wilders maar blijven dwarsbomen, is het superpragmatisch.

Columnist van het Friesch Dagblad Sybrand Frietema denkt dat Wilders inzet op het mislukken van het kabinet, waarvan iedereen behalve de PVV de schuld zal krijgen, waarna de PVV een absolute meerderheid behaalt en het echte werk kan beginnen. Ik deel die analyse. Wilders wéét dat het niks zal worden met die asielcrisis, zal dat wijten aan D66-rechters, de EU, zijn coalitiepartners en uiteraard Frans Timmermans en dat zal er bij de domme kiezers, dat zijn er heel veel, ingaan als koek. Nu al zegt Wilders dat hij zijn beloftes voor het verbeteren van de koopkracht van de Afgehaakten niet kan nakomen omdat de PVV geen absolute meerderheid heeft.

Etnische zuivering

Maar dat echte werk als de PVV na de volgende verkiezingen die absolute meerderheid heeft behaald, waar zal dat uit bestaan? Het is duidelijk dat etnische zuivering absolute topprioriteit heeft, maar daarna? Hoe ziet Wilders’ heilstaat eruit?

Ik heb Wilders in vorige stukken veelvuldig met Hitler vergeleken, zijn retoriek doet denken aan die van de nazi’s, in zijn vijandbeeld is het angstbeeld van de Joodse overheersing met hulp van de Bolsjewieken vervangen door dat van de islamisering, geaccommodeerd door cosmopolitisch Links en wie Hannah Ahrendt heeft gelezen, ziet dat de manier waarop Wilders de werkelijkheid bespeelt, ook sterk aan Hitler doet denken. Hij vangt zijn aanhang in een bubbel van fictie, een parallelle werkelijkheid van arme witte sloebers waartegen wordt samengespannen door slinkse Joden/moslims, Lügenpresse en hypocriete elite. Lees hier.

Een andere opvallende overeenkomst is dat Wilders de absolute macht heeft binnen zijn eigen partij. Hij bepaalt alles en is daar nogal grillig in. Dan weer tegen de EU, dan weer voor, zwabberend qua sociaal beleid en dat gedoe met die ijskast, je weet eigenlijk nooit zeker welke Wilders er vandaag met het verkeerde been uit bed stapt en zijn naaste medewerkers weten dat ook niet. Precies als Hitler.

Arische gedachte

Maar er is een groot verschil tussen Wilders en Hitler en de andere fascisten uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De etnische zuiveringsgedachte gaat bij Wilders niet samen met een verheerlijking van een Herrenvolk. De Arische gedachte leeft niet echt bij Wilders, al verft hij zijn haar blond en doet hij blauwe contactlenzen in om zijn eigen rasonzuiverheid te verbergen.

Hij verheerlijkt het verleden, met Michiel de Ruyter en zo, maar dat heeft eerder de sfeer van de oude schoolplaten van de vaderlandsche geschiedenis, die hij als kind ongetwijfeld in de klas heeft gezien, dan die van de verheerlijking van het trotse Nederlandse ras, bereid te vechten voor Nederlandse waarden, voor blonde wapperende haren in de Zuiderzeewind. Bij Wilders geen gespierde soldaten en pronte vruchtbare deernen, geen vervaarlijke wolven of imponerende edelherten of zoiets.

Integendeel, bij de gedachte ergens voor te moeten vechten, te sneuvelen voor onze vrijheid, bijvoorbeeld in Oekraïne, begint de hele PVV-aanhang al te jammeren. Die van Baudets FvD trouwens ook, dat wél neigt naar de verheerlijking van een Nederlands Herrenvolk en veel spierballen- en machinegewerenvertoon en dat zelfs een FvD-Jugend heeft opgericht. Domrechts is niet vies van knokploegen en rellen (Wilders riep in 2015 op tot rellen, met afschuwelijk geweld als gevolg), maar mocht Poetin besluiten West-Europa te bezetten, dan zal hij in Nederland niet veel tegenstand ondervinden.

Pantoffelheld

De PVV-aanhanger, wil ik maar zeggen, is eigenlijk een apathische angsthaas, een smoezelige schlemiel, een vadsige pantoffelheld. De Nederlander droomt niet van herstel van het Nederlandse VOC-imperium, ook al vervangt hij stiekem, ’s nachts, zonder de eer op te eisen, de Pridevlag door een VOC-vlag. Op Twitter grossiert hij in geweldsfantasieën, in het echte leven heeft hij hulp nodig om zijn vadsige lijf uit zijn stoel te hijsen. Hij wil wel vechten, maar alleen als hij zeker weet dat hij gaat winnen en altijd met een groepje gelijkgezinden. Hij wil geen held zijn en wentelt zich wellustig in zijn slachtofferrol.

Wilders lijkt niet eens te streven naar het overnemen van de EU, zoals zijn veel charismatischer Italiaanse evenknie Giorgia Meloni. Hij zegt nu niet meer tegen de EU te zijn, maar waarschijnlijk droomt hij nog steeds van een Nexit en een terugkeer naar de Nederlandse gulden. Niet vanuit een meeslepende visie, maar vanuit een kneuterige, bedompte vorm van nostalgie. Nostalgie van het allooi van die Twitter-accounts die foto’s van cassettebandjes en draaischijftelefoons posten met het bijschrift: “Retweet als je die ook hebt gebruikt”.

Gezapig dorp

Dit is de visie van Wilders:

 

 

Een zonovergoten Vinex-wijk in een soort Teletubbieland van gras, tulpen en een paar iepen. Met faux 17e-eeuwse trapgevelhuisjes vol klonen van Wendy Dijk en wat me een geïdealiseerde versie van Bart Nijman lijkt. Gewoon een gezapig dorp zonder zwartharigen. Waar ’s avonds de gehaktbal wacht en ’s zaterdags een draaiorgel op de weekmarkt klinkt. Merk op dat niemand op het plaatje ouder dan 30 is of hulpbehoevend.

Een Nederland dat binnen drie uur onder de voet zou zijn gelopen door eender welke Europese gek met meer ambitie en temperament dan Wilders heeft. Maar waar iedereen gezellig meedoet, of anders. Dat wil zeggen gezellig meedoen met de Zwarte Piet-intocht en de Miss Kaas-verkiezing en godverdomme ballet is voor homo’s en de pil voor hoeren. Koran in huis is terrorisme steunen, de boeren zorgen voor ons vreten en de dokter is een rare nerd.

Kruimige aardappel

Een groot verstikkend dorp waar de laffe lulligheid regeert, het paradijs van de pantoffelheld. Het koninkrijk van de kruimige aardappel, de tot snot gekookte groenten en het goedkope stukje vlees. Waar de domheid gevierd wordt en kennis verdacht is. Waar je belachelijk gemaakt wordt als je een boek leest en de volgende dag in elkaar wordt geslagen als je nog steeds een boek leest.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 24.09.2024 @ 10:02

[Home]
 

1 Reactie

op 24 09 2024 at 10:02 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN AUGUSTUS

O Vreugdevuur der laagopgeleiden

O Wierd Duk gaat full metal nazi

O Wierd Duk wil graag een pogrom

O Ja, laten we de nazi vragen iets voor Armeense Mikael te doen!

O Fuck de feiten, Dick Schoof gaat voor de beleving

O De medaille van Sifan Hassan is zo politiek als maar kan

O Een aanstellerige praatjesmaakster in Japan

O De revival van de christelijke grote bek

O Waar is de Nederlandse James O’Brien?

O Grote kans dat ‘Engelse’ rassenrellen steeds vaker zullen uitbreken

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS