Home » Archief » I.M. Anil Ramdas


[17.02.2012]

I.M. Anil Ramdas

Hassnae Bouazza


Illustratie: Phil Henderson

Drie keer mocht ik te gast zijn bij Anil Ramdas’ programma Z.O.Z.. Mijn beeld van hem was gekleurd door de vele negatieve verhalen en meningen die over hem de ronde deden. Zwaar bewapend met mijn vooroordelen toog ik naar de studio, maar tijdens onze eerste ontmoeting was ik om: niet eerder was ik zo snel verzot op iemand geraakt als op Anil. Een beminnelijke, charmante man vol humor die buitengewoon hartelijk was.

De tweede keer dat we elkaar zagen, had ik een bioscoopafspraak afgezegd om bij hem aan te schuiven. Hij beloofde me het goed te maken met bioscoopkaartjes mits we naar de Iraanse film A Separation zouden gaan, want hij was er zo diep door geraakt. Bevlogen en met veel gebaren vertelde hij over de film en de enorme indruk die deze had achtergelaten op hem.

Begin januari van dit jaar was de derde gezamenlijke opname voor Z.O.Z. en later in januari zag ik hem nog tijdens het Writers Unlimited Winternachten Festival. Met die mooie, hartelijke lach van hem, waar zoveel achter schuilging.

Een warme omhelzing, een klein pesterijtje. Het was het laatste wat ik met hem deelde. Ik heb hem nooit gezegd dat we A Separation hebben gezien. Niet verteld dat hij gelijk had. Niet zijn verdriet verlicht.

Anders dan veel van zijn elitaire collega’s, had Anil er geen moeite mee impopulaire standpunten in te nemen en stormen van kritiek te doorstaan. Zijn opiniestuk, waarin hij PVV-stemmers white trash noemde, kwam hem op woedende en vooral hardnekkig rancuneuze reacties te staan. Vandaag toonden de vele misselijkmakende en van alle menselijkheid gespeende reacties op zijn dood zijn gelijk aan.

Ik had hier op kunnen schrijven wat hij allemaal gedaan en geschreven heeft, waar hij gewerkt heeft, wie zijn vijanden waren. Maar dat doet er allemaal niet toe. Anil was een mooi mens, zoals er maar weinigen van zijn. Oprecht betrokken. Hij verdiende beter. Veel beter.

Rust zacht, lieve Anil. Ik hoop dat je nu je thuis hebt gevonden.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor onder meer Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Elle, de Arabische site van de Wereldomroep en OneWorld. Met Femke Halsema werkt ze aan een documentaire over vrouwen en de islam. In 2009 was ze te bewonderen in Vrouw & Paard, ze is regelmatig te horen bij BNR Nieuwsradio en te zien in het programma Z.O.Z.. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 17.02.2012 @ 16:38

[Home]
 

37 Reacties

op 17 02 2012 at 16:55 schreef Seije:

Mooi! Blij een normale reaktie hier op te lezen.

op 17 02 2012 at 17:36 schreef MNb:

Ik ben geschokt – mijn directeur vertelde me het nieuws van Ramdas dood toen hij het op internet las.

op 17 02 2012 at 17:41 schreef Rene Koeman:

Zo jong nog, het is een drama. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie.

op 17 02 2012 at 17:43 schreef rena:

Dank je Hassnae voor deze warme afscheidswoorden voor Anil Ramdas.

op 17 02 2012 at 18:04 schreef matxil:

Ik had nog nooit iets van hem gelezen of gezien maar dit I.M heeft mij nieuwsgierig naar hem gemaakt. Mooi geschreven In Memoriam.

op 17 02 2012 at 18:08 schreef Seije:

Wel een beetje wrang dat er een citaat van Theo van Gogh boven staat. Voor zover ik weet, maar ik kan het best mis hebben, degene die begon met Ramdas uittemaken voor beroepsneger en beroepsallochtoon. De kwalificaties die nu bij de ozo originele GeenStijl mannetjes veelvuldig te lezen zijn.

op 17 02 2012 at 18:42 schreef ingrid:

Anil Ramdas is dood maar ik leer op radio een vandaag alleen maar van alles wat ik niet weten wil over sneeuwlawines. Gelukkig, dank Hassnae, hier wel een gedachte aan Ramdas.

op 17 02 2012 at 18:43 schreef Niek Holtzappel:

Jammer dat hij het leven niet aankon…. Rust zacht…

op 17 02 2012 at 18:59 schreef Simone:

Heel mooi afscheid inderdaad. Heb exact hetzelfde gevoel @matxil!

op 17 02 2012 at 19:09 schreef Rob:

Ook ik heb sterk het gevoel dat er iemand is gestorven waarvan ik meer had moeten weten.

op 17 02 2012 at 19:47 schreef Harry:

Niks dan goeds over de doden . Scheelt wel een hoop ergernis op de tv .

op 17 02 2012 at 19:50 schreef vander F:

Het was een lekkere relschopper bij tijd en wijle, en daar hield ik wel van, ongenuanceerd durven relschoppen in een zeker in de jaren 90′ over-politiek correct media landschap.
Valt me nu des te meer op dat die tijd definitief voorbij is, toen het nog opviel als je durf vertoonde in een publiek debat, dwars tegen de ongeschreven mores in
Ook een Theo van Gogh had het lef tegen de stroom in te roeien.
Tegenwoordig komen we om in de grote bekken, dwars gezeur en dom gescheld maar met 1 heel, heel groot verschil, het heeft niets meer met lef te maken, integendeel.

@Seije,
helemaal niet wrang, zeker niet als je het in de tijd zet,
het publieke debat was toen onvergelijkbaar met het huidige.

op 17 02 2012 at 19:59 schreef rajen:

Zijn Essay “Heimwee”vertolkten treffend en pijnlijk de “migrantenervaring” en gaf mij troost en kracht gran tangi Anil.

op 17 02 2012 at 20:00 schreef Heleen:

Dank voor dit mooie stuk. Ik was geschokt toen ik vanavond de krant opensloeg en zag dat Anil Ramdas niet meer leeft. Zal zijn stukken en stem in discussies missen.

op 17 02 2012 at 21:43 schreef petepel:

Erg jammer en een groot verlies dat hij is heengegaan. En ook jammer dat het zo zoeken is naar een integer I.M.

op 17 02 2012 at 22:23 schreef Watutsi:

Mooi geschreven Hassnea.

Ik heb hem eenmaal mogen ontmoeten, en was ook omgeslagen. De vriendelijke charmante verschijning die hij was.
Helaas veel te jong het leven verlaten.

op 17 02 2012 at 22:30 schreef gronk:

Mooi stuk. En jammer. Vond hem wel aangenaam pittig en kritisch. Ik verbaas me over de zure lucht die van het roze blog afkomt.

op 18 02 2012 at 06:32 schreef leo schmit:

Dank je Hassnae, ik bekijk nu zijn laatste Z.O.Z uitzending en heb het interview gelezen. ‘ik kan me nog steeds voor mijn kop slaan als als ik bedenk hoe lichtzinnig we ons dat uit handen hebben laten slaan (dat = onze Nederlendse tolerantie)

De vraag is of zijn beslissing signaleert dat hij gisteren meende in dezelfde situatie te verkeren als Ter Braak en Du Perron in Mei 1940.

op 18 02 2012 at 07:08 schreef Sasha Berkman:

klote

op 18 02 2012 at 10:19 schreef Frank:

Anil, rust in vrede.

Ik heb mogen genieten van zijn werk voor de televisie, en zijn journalistieke werk. Daar ben ik hem dankbaar voor.

Tenslotte: ik kan zelf ook geen werkelijke afstand nemen van de vraag die Leo Schmit, om 06:32, opwerpt: wat waren zijn uiteindelijke motieven? Niet dat wij ook maar het geringste recht hebben om die aan de weet te komen – maar ik gis er ongewild tóch naar.

op 18 02 2012 at 11:13 schreef Ralph:

Ik ben verdrietig en geschokt. Maar ook dankbaar voor wat je ons, wat je Nederland gegeven hebt. Rust zacht Anil.

op 18 02 2012 at 12:21 schreef Leo Schmit:

Verdriet en ontzetting voel ik met FN.

We hebben wel het recht dit te weten, Frank.

In het interview legt Elsbeth het verband met Ter Braak en Du Perron die jaren streden tegen de onverschilligheid in vooroorlogs NL over het NSB gebeuren en de Duitse jodenvervolgingen. Na de inval in NL trokken Ter Braak en Du Perron de uiterste consequentie van die vergeefse strijd.

Etty vraagt:
“Uw roman doet denken aan ‘Het land van herkomst’ van E. du Perron uit 1935, waarin de hoofdpersoon, een uit de koloniën afkomstige immigrant, zich net zo hard opwindt over de laconieke houding ten opzichte van de NSB van Mussert, als Badal zich stoort aan de onverschilligheid tegenover de PVV van Wilders.”

Anil antwoordt:
„Ik ben de associaties met Menno ter Braak en Eddy Du Perron, hun Comité van Waakzaamheid tegen het fascisme en hun dood op de dag dat Nederland capituleerde voor de nazi’s, niet uit de weg gegaan.”

In de Z.O.Z uitzeding brengt Anil Micheal Moore naar voren, een gevierd strijder tegen de wapenlobby in de VS. Moore heeft awards ontvangen, 150 mln verdiend, maar het wapenbezit in de VS is verdubbeld.

Het werkt niet. Het activisme, het publiceren.

De trein raast door.

op 18 02 2012 at 13:23 schreef Herbert:

Een mooi en verdiend in memoriam.

Hij had altijd wat pedants over zich en van hem kon je het ook hebben. En razend erudite man. Vaak aanstichter van een rel of het onderwerp van een rel. Maar in tegenstelling to Theo van Gogh en de roze kmer relde hij niet om het rellen. Hij had wat te melden en hij deed dat vanuit zijn perspectief. En dat kwam de kakelende kerk niet altijd goed uit en werd er weer eens stevig om de man gespeeld.

We zijn gisteren beslist Iemand kwijt geraakt.

op 18 02 2012 at 15:37 schreef MNb:

Gisteravond had de Surinaamse tv-zender Apintie een presentatie van Ramdas over Bollywood, met beelden uit relevante films. Dat was boeiend en leerzaam. Het is pijnlijk te weten dat we nooit meer van zijn kwaliteits-tv zullen kunnen genieten.

op 18 02 2012 at 16:52 schreef natasha gerson:

ik wil niet weten wat het roze blog schrijft kan het me indenken en de reacties ook, ga het niet lezen uit vrees dat mij het gevoel bekruipt dat anil gelijk had indien bevangen door de ter braakgedachte…

op 18 02 2012 at 16:56 schreef Herbert:

@MNb, van Bollywoodfilms wist hij veel van. Ik vond zijn correspondentsschap in India een van zijn hoogetepunten.

op 18 02 2012 at 21:12 schreef Max:

Dank voor het IM Hassnae Bouazza. Een groot verlies van een oprecht idealist die zo warm en erudiet was.

op 18 02 2012 at 22:32 schreef willem van der lee:

Ik kreeg Anil in mijn taxi, hij was net bezig met zijn rijbewijs, we hadden een leuk en vrolijk gesprek. Ik was altijd al ondersteboven van zijn positieve intelligente manier van doen, parate kennis, fijnzinnigheid, scherpzinnigheid, zijn openheid, zijn warme oprechte belangstelling. Het was fijn en leuk hem tegen te komen

op 19 02 2012 at 07:34 schreef Nanette:

Genoeg is genoeg……..
Deze maatschappij heeft meer uitgesproken dwarsliggers nodig.

Respect voor een ieder die zijn mening durft te hebben en uit te spreken.

Of je het er nu mee eens bent of niet…….

Deze mensen zetten je aan het denken (altijd maar weer).

Shit shit wat een shit… dat hij zich zo eenzaam heeft gevoeld en hij dacht dat er geen keuze meer was…..

Respect respect voor een uitgesproken mens…..

op 19 02 2012 at 13:13 schreef jacob jan voerman:

dwarsliggen vanuit je hart is prachtig (Anil Ramdas)

dwarsliggen vanuit onderbuikgevoelens niet (geen stijl, pvv en e veel anderen)

http://jacobjanvoerman.wordpress.com/2012/02/18/onderbuik-en-hart/

op 19 02 2012 at 14:54 schreef Nanette:

Dank je wel Jacob Jan;

dwarsliggen vanuit je hart is prachtig……..

men ligt niet zomaar dwars men voelt dat er iets niet in orde is men weet dat men daar iets aan mag doen…..

ik hou van dwarsliggers

Dwarsliggers… Democratie en vrijheid van meningsuiting zijn kwetsbare zaken. Vooral eigenzinnige jongeren roepen de angst van de autoriteiten op en lopen eerder het gevaar slachtoffer te worden van onrechtvaardige en onrechtmatig optreden.

http://www.diggout.nl/indexnl.htm

En Anil was een mooi voorbeeld van iedere keer je weer te prikkelen in je denken…..

op 19 02 2012 at 22:53 schreef Robert Noorlander:

Ik heb veel van hem met heel veel plezier gelezen. Vrij kort geleden horde ik hem op de radio. Ik wist eerst niet wie daar aan het woord was, maar het bleek Anil. Ik was verbaasd over het nogal grote accent in zijn Nederlands. Ik kende zijn afkomst maar beschouwde hem als een echte Nederlander. Maar wat doet dat er eigenlijk toe.

Zijn verhalen uit India waren het fijnste dat ik van hem las. Een Hollander met het uiterlijk van een Indiër, de beste correspondent die je kan bedenken.

Eeuwig jammer dat hij kennelijk het leven hier niet langer wilde verdragen.

op 21 02 2012 at 14:33 schreef Hans De Jong:

Wij verliezen een bevlogen en getalenteerd auteur.
Niet beroerd desnoods alleen de confrontatie aan te gaan tegen onrecht in onze samenleving.
Zo onopgemerkt uit ons midden weggeglipt. Onbegrijpelijk voor al zijn fans.
Anil je hebt het woord respect veelvuldig gebruikt in jou leven. Het doet ons ongelofelijk veel pijn te accepteren dat je er niet meer bent, maar zullen je stap respecteren.

Hoop dat zijn fans op een waardige wijze afscheid van hem kunnen nemen. Heb helaas nog geen bericht gelezen of er een herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden.

op 09 03 2012 at 23:55 schreef Cynthia:

Wat mooi Hassnae dat je onze Anil zo prachtig hebt neergezet.Hij verdient het!
Ben zo blij dat er ook velen zijn die zijn werk hebben kunnen waarderen.
Anil,May the Good Lord Bless and Keep You!

op 04 05 2012 at 15:59 schreef egmond codfried:

[img]http://3.bp.blogspot.com/-kT410yvUxeA/Te-FzK-tCuI/AAAAAAAAAAk/zlO27e4qRFs/s1600/Willem+I+van+Oranje+%25281533-1584%2529.jpg[/img]
BADAL,
OR THE SUICIDE OF A REFORMED HOUSENIGGER
By Egmond Codfried

PREFACE

This is a collection of current internet texts about Anil Ramdas and Badal. The purpose is to urge people to read Anil Ramdas, and especially what he has to say about the direction The Netherlands has taken in regard to its minorities. He foresaw a new holocaust against the allochtonen.

COLOPHON

Published by Egmond Codfried
egmondcodfried@hotmail.com
Not for trade
3 may 2012

CONTENTS
REVIEW: BADAL, OR THE SUICIDE OF A REFORMED HOUSENIGGER
Anil Ramdas: ‘Wij zijn de grotten uitgekomen, weet je nog?’
Een noodzakelijke fantasie
Anil Ramdas over India: “Tweedehandsjournalistiek is aan mij besteed”
Een genadeloos zelfportret
Armen zijn niet goed
Waarom praktisch idealisme misschien wél helpt
„Ik wou dat we nog gevaarlijk waren”
Een socratisch gesprek met een Surinaams accent
Joost Zwagerman verpulvert Anil Ramdas
Anil Ramdas en de naargeestige kinderen van Adolf Eichmann
Vrij Nederland: Anil Ramdas: ‘We zijn allemaal expats’
Anil Ramdas en hoe Badal voorliep op de zaken
Hopel

op 04 05 2012 at 16:01 schreef egmond codfried:

BADAL, OR THE SUICIDE OF A REFORMED HOUSENIGGER
by Egmond Codfried
Anil Ramdas (1958-2012) was a great and prolific Surinam journalist, writer, publicist and TV presenter in the Netherlands. He was also a director of De Balie, where important social debates are staged. He was considered an important and accomplished Surinam Indian intellectual who interviewed many famous writers derived from the subcontinent, and was the VS.Naipaul specialist of The Netherlands. Ramdas knew all about the history of Indian Cinema. But he recently took his own life, on his birthday, which was a sad shock to me. Badal is an interesting autobiographic work, and a quintessential, extravagant Surinam novel, virtuously written, full of colour and music. With subtle humour, set at international locations, and filled with famous people.
The reports are conflicting; some write that Ramdas insisted Badal was not autobiographical. I would suggest that until a biography is written we go by autobiographical in order to benefit from his life and thinking. Ramdas saw a new Holocaust coming against the allochtones in The Netherlands, even against himself who had went all out to be just like the white Dutch. His con

op 22 11 2012 at 13:47 schreef egmond codfried:

Press Release:
OPENING SURINAME BLUE BLOOD IS BLACK BLOOD MUSEUM

EGMOND CODFRIED (Paramaribo, 1959), writer and publicist, is the curator and the discoverer of the Blue Blood is Black Blood Theory (2005) which argues that Europe from 1100 to 1848 was dominated by an elite whose skin colour was described as black and brown. He displays his collection of reproductions of historical portraits often unknown and is the only museum that deals with the actual appearance of historical figures. Prince William I of Orange (1533-1584) is described as “more brown than white,” and as “brown of complexion and the beard.” (Beresteyn 1933: 1) Some of them , like William of Orange, his father in law Maurice of Saxony, and Jane Austen (1775-1817) had in addition to the brown and black skin colour also (strong) classical African features, thick and prognastic lips and/or broad noses, frizzled hair; which traits were seen as proof of pure noble blood: Blue Blood. They were the descendants of the Blue Men, the black and brown original Europeans who came from Africa 45,000 years ago (Grimaldi Man). And a part of them proclaimed themselves between 1100 and 1200 a nobility, of true Europeans. Intermarr

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN OKTOBER

O Het grote anti-Joodse haatcomplot

O De Blitzkrieg tegen de critici van Jan van de Beek

O De mondsnoerende feiten van Hein de Haas

O De hoogopgeleiden hebben het weer gedaan

O De Charlatan regeert

O Wilders bedreigt een burgemeester

O Goede Joden, slechte Joden

O Chris Kuch en de Wetenschapper

O Swingen is het nieuwe Tupperware

O Regeerprogramma über Alles

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS